Robbant a hír: Felfüggesztett börtönre ítélték másodfokon a közismert ellenzéki politikust!

2023 májusában az elsőfokú bíróság felmentette Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét a csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak vádjában. Azonban másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve, ami a 2018-as túlóratörvény elleni tüntetéseken való részvételével kapcsolatos. Fekete-Győr füstgyertyát dobott a rendőrsorfal elé.

Társát, Szarvas Koppány Bendegúzt korábban két év börtönre ítélték, melynek végrehajtását három évre felfüggesztették. Az elsőfokú végzéssel szemben a törvényszék megváltoztatta a jogi minősítést, de a felfüggesztett szabadságvesztés maradt.

A vádirat szerint Szarvas Koppány Bendegúz 2018 decemberében részt vett egy tüntetésen, ahol meggyújtott egy füstgyertyát, majd a rendőrök felé dobta azt. Másnap, ugyanezen a demonstráción mindketten meggyújtottak füstgyertyákat, és Szarvas többet dobott a rendőrsorfal felé. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, és Szarvas is gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett.