Nyilvánosságra került Novák Katalin záró vagyonnyilatkozata - több tíz millió forint van a bankszámláján...

# Novák Katalin Lemondása: Vagyonnyilatkozat és Politikai Változások

Január végén, valamint egy hónappal később is figyelemre méltó összeg, 31 millió forint található Novák Katalin, az előző köztársasági elnök bankszámláján, derül ki a Sándor-palotában közzétett záró vagyonnyilatkozatból - írja a 24.hu. Novák Katalin jelentős vagyonról tesz tanúbizonyságot, ami a lakóingatlanokban és az üdülőben is megjelenik.

Novák Katalin résztulajdonosa egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres háznak, valamint rendelkezik egy 90 négyzetméteres lakással és egy 50 négyzetméteres szegedi garázzsal is.

Emellett további ingatlanok is felsorolásra kerültek: egy 56 négyzetméteres lakás a XI. kerületben, Szegeden egy 67, egy 166 és egy 174 négyzetméteres lakás, valamint egy 47 négyzetméteres üdülő Balatonlellén.

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta Novák Katalin lemondó nyilatkozatát. Az 196 jelen lévő képviselő mindegyike megszavazta a lemondást, így hétfőtől hivatalosan sem államfő Novák Katalin. Novák Katalin távozásának hátterében az áll, hogy tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endrének. A távozó köztársasági elnök helyét a politikától távolabb álló jogász, Sulyok Tamás veszi át.

Novák Katalin lemondása nemcsak a politikai körökben keltett nagy visszhangot, hanem a vagyonnyilatkozat is felszínre hozta az előző elnök jelentős vagyonát és ingatlanvagyonát. Az események hátterében álló politikai döntések és az azokat kísérő botrányok tovább mélyítették a politikai és társadalmi feszültségeket az országban.