Rendszeresen drogozott és ivott - börtönbe kerülhet a Fidelitas egykori alelnöke

Az egykori hódmezővásárhelyi Fidelitas alelnökének ügye egy újabb fordulatot vett a bíróságon, miután a védelem magánszakértői véleményt kért a vádlott állapotáról. A vádirat szerint a férfi három éve jelentős mennyiségű marihuánát termesztett ismerősei tanyáján, hogy ebből fedezze a háza felújítását.

Az ügy felháborította a helyieket és országos figyelmet kapott, mivel a vádlott korábban a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak helyi alelnöke volt. A rendőrség 2021 nyarán számolt fel egy ültetvényt, ahol több mint 300 tő indiai kendert és szárított marihuánát találtak.

A tárgyaláson a bíró felolvasta a védelem által kérteként előterjesztett magánszakértői véleményt, mely szerint a vádlott nem volt teljesen beszámítható. Az elmeállapotát kóros állapotban, személyiségzavarban szenvedőként írták le, ami enyhén korlátozta képességeit a cselekménye következményeinek felismerésében és a megfelelő cselekvésben.

A szakértői vélemény továbbá kifejtette, hogy a vádlott rendszeresen drogozott és ivott, az alkoholt és a kábítószert pedig terápiás célokra használta.

A tárgyaláson a vádlott nem tett vallomást, így a folytatásra májusban kerül sor. Ha bűnösnek találják, jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelem miatt legkevesebb öt év börtönbüntetésre számíthat. Az ügy további alakulását figyelemmel kíséri a közvélemény, mivel az eset országos visszhangot keltett.