Rendkívüli hír: szitává lőtték Mészáros Lőrinc focicsapata sportigazgatójának autóját.

A rendőrségre este kilenc előtt érkezett bejelentés, miszerint szitává lőtték egy autó szélvédőjét. A találatok pont ott érték a szélvédót, ahol a sofőr ült volna, azonban az autóban nem tartózkodott senki. Mint kiderült: a hét jól irányzott lövést az eszéki fociklub portugál sportigazgatójának autójába eresztették. Ha José Bota a járműben ült volna, a biztos halál várt volna rá. A támadás indítéka ismeretlen. A labdarúgóklub – amelynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc – megdöbbenésének adott hangot - számol be az Index.

Az incidenssel kapcsolatban nem sok részlet derült ki egyelőre, de a nyomozás folyamatban van, a rendőrség pedig mindent megtesz annak rédekében, hogy fényt derítsen a történetekre.

A Bota által használt Volkswagen Arteon egyébként Eszék belvárosában parkolt, két lakóépület között. A Horvát Labdarúgó Szövetség a legerélyesebben elítélte a vandál támadást. A sportigazgató a történtek után kijelentette: nem hátrál meg. "Eszembe sem jut, hogy elhagyjam a várost és a klubot. Ez csak további motivációs löketet adott” - üzente José Bota, aki jelenleg Portugáliában vakációzik.


A zágrábi reptérre kollégája és honfitársa, Alfredo Almeida, az eszéki ificsapat nemrég kinevezett koordinátora vitte ki, és ő parkolta le az általában Bota által használt autót a szokásos helyen. Almeida fedezte fel a golyónyomokat is, és ő tett feljelentést a rendőrségen.

A Horvát Labdarúgó Szövetség azonnal felvette a kapcsolatot az eszéki klubbal, és támogatásáról biztosította a „mélyen felkavaró” támadás után Botát is. A hatóságoknál az eset gyors felgöngyölítését sürgették azzal a szándékkal, hogy erős visszajelzéssel érzékeltethessék: a horvát társadalom biztonságban van. "Az ilyen üzenetek és bűncselekmények teljességgel elfogadhatatlanok és megengedhetetlenek" - írta a szövetség a közleményében.

Az eszéki klub a történtekre csak szűkszavúan reagált. "Megdöbbentett minket az incidens, és teljes támogatásunkról biztosítjuk sportigazgatónkat, José Botá" - áll a NK Osijek közleményében. Hozzátették, hogy a nyomozás alatt nem tesznek közzé további nyilatkozatokat, hogy az illetékesen "akadálytalanul végezhessék a munkájukat."