Óriási toborzás volt - Több ezer új katona jelent meg a magyar honvédségben

Csaknem Négyezer Új Katona a Magyar Honvédségben

A Magyar Honvédség 2024-ben jelentős létszámnövekedést ért el, mintegy négyezer új katonával bővült - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Az idei év során tett erőfeszítések és az országos toborzókampány sikere egyértelműen mutatja, hogy a katonai pálya iránti érdeklődés továbbra is erős és növekvő.

Toborzási Eredmények

Az év során az iranyasereg.hu weboldal több mint 500 ezer látogatót vonzott, a toborzók több mint 42 ezer hívást fogadtak, és a toborzóirodák forgalma is jelentősen megnőtt. Különösen sikeres volt az augusztus elejétől szeptember közepéig tartó időszak, amikor mintegy 1500 új katona csatlakozott a Magyar Honvédséghez.

Kampányok és Kiképzések

Az "Embert a vasra!" kampány során több mint 500 újonc lépett be, elsősorban a Lynx harcjárművekkel felszerelt MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárhoz. Ezen kívül számos önkéntes katonai szolgálatra és más helyőrségekben szervezett alapkiképzésekre jelentkeztek. A négyezres létszámba beleértendők a tartalékosok, a szerződéses katonák, valamint az altiszt- és tisztképzésben résztvevők is. Ezen túl több mint 200 fiatal kezdte meg tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudomány és Honvédtisztképző Karának katonai szakjain.

Jövőbeli Tervek

Az "Embert a vasra!" kampány folytatódik, és második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró lövegek leendő kezelőit célozza meg. Erre a feladatra már 149-en jelentkeztek. A leendő katonák számára a megfelelő javadalmazás is biztosított: minden szolgálatra alkalmasnak bizonyuló katona, aki a február 12-ei bevonulásra jelentkezik a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár tüzérosztályába, bruttó 737 ezer forintos belépő illetményre számíthat.

Összegzés

A Magyar Honvédség létszámnövekedése és a toborzási kampányok sikere egyértelműen mutatják, hogy a katonai pálya iránti érdeklődés töretlen. Az újonnan csatlakozók fontos szerepet fognak játszani a honvédelem megerősítésében, és biztosítják, hogy a Magyar Honvédség továbbra is felkészült és modern haderő maradjon.