Nyilvánosságra került: Kiderült mit írt Magyar Péter Dobrev Klárának és Deutsch Tamásnak

Magyar Péter nyílt levelet írt Dobrev Klárának és Deutsch Tamásnak

„Megkérem Önöket, hogy hárman, közösen szólítsuk fel a „köz”média vezetését, hogy teljesítsék a jogszabályi tájékoztatási kötelezettségüket és a napi szintű hazudozás, aljas propaganda mellett tegyék lehetővé a június 9-i választás előtt az élő vitaműsor megrendezését” – írta a Facebook-oldalán Magyar Péter, a Tisza Párt listavezetője Dobrev Klárának és Deutsch Tamásnak.


Magyar emlékeztetett arra, hogy eredetileg Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel akart élő televíziós vitát az állami tévében, és „arról szerettem volna velük beszélgetni, hogy ők ketten, miniszterelnökként hogyan tették az uniós csatlakozásunk óta, negyvenezer milliárd forint uniós forrás hazánkba érkezte mellett a második legszegényebb és a legkorruptabb uniós országgá Magyarországot. A két miniszterelnök nem vállalta a vitát, Önöket küldték maguk helyett”. Mivel – folytatta a Tisza Párt politikusa – „a „köz”médiában hosszú évek óta nem rendeztek élő, valódi választási vitaműsort (valószínűleg nem véletlenül), és most sem érkezett olyan jelzés, hogy rendeznének ilyet”, közös fellépésre kérte a fideszes és a DK-s listavezetőt.

Dobrev Klára szerint ugyanakkor, aki az elmúlt években nem egy barlangban élt, az pontosan tudja, hogy az állami tévében csak akkor lesz vita, ha azt Orbán Viktor engedélyezi. A DK politikusa szerint ráadásul lehet vitázni a köztévénél sokkal nézettebb RTL-en és a milliós elérésekkel rendelkező Partizánon is, számára ezeknek a csatornáknak a nézői ugyanolyan fontosak. – Tiszteljük meg a nyilvánosságnak azon részét is, akiket nem Rogán Antal irányít – fogalmazott, jelezve, hogy várja Deutsch Tamást és Magyar Pétert az RTL, a Partizán, a Blikk és az ATV vitáján is, és természetesen ott lesz, ha a „közmédia” is szervez ilyet.