Óriási botrány: kiderült, hogy nem az iskola, hanem három foci edzőpálya miatt vágatná ki az erdőt a püspök

A szülői értekezleten Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke panaszkodott a terveinek akadályoztatásáról az önkormányzat részéről, különös tekintettel a három focipályára tervezett sportkomplexumra. A püspök azt állította, hogy az önkormányzat, amely korábban anyagi hiányra hivatkozva nem tudta megvalósítani a terveket, most, amikor van pénz, folyamatosan akadályokba ütközik.

A püspök a szülőknek elmondta, hogy az önkormányzat a tervezett három focipályától megfosztja a Grosics Akadémiára járó gyerekeket, akiknek jelenleg több helyre kell utazniuk edzések miatt. A tervek szerint a hat hektáros területen egy iskola és három focipálya épülne. A püspök elmondása szerint a három focipálya megépítése könnyebbé tenné a klub utánpótlásában részt vevő fiatalok és szüleik életét.


A cikk rávilágít arra, hogy a tervezett focipályák miatt Kiss-Rigó László ragaszkodik a hathektáros területhez, és Takács Mihály, a Grosics Akadémia utánpótlását szakmailag felügyelő személy, aki korábban Orbán Viktor személyi edzője volt, garanciát jelent az tervek megvalósítására, akár a város lakosainak ellenkezése ellenében is.