Óriási baj készül: Megdöbbentő Nyilatkozatok a Migrációról - jönnek a Magyarországi migráns kérelmek?

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Brüsszelben arra hívta fel a figyelmet, hogy a migráció kezelése továbbra is a középpontban áll, nem pedig annak megállítása vagy a külső határok védelme. A Belügyminisztérium államtitkára Brüsszelben tett nyilatkozatában elmondta, hogy az Európai Unió kilenc jogszabály elfogadásával kívánja "bebetonozni" az uniós migrációs és menekültügyi paktum részleteit.

A tervezett intézkedések között szerepel, hogy kvóták alapján kelljen szétosztani az illegális migránsokat a tagországok között, és azok az országok, amelyek nem hajlandóak migránsokat befogadni, pénzügyi büntetést fizetnének. Azt is szabályoznák, hogy Magyarországon kelljen az illegális migránsok kérelmének 28,3 százalékát elbírálni.

Rétvári Bence szerint az Európai Unió azzal folytatja, ami eddig sem működött, és ezen tervek a migráció menedzselésére fókuszálnak. Magyarország álláspontja szerint helyette az EU-nak a külső határok védelmére és az európai kontinens megvédésére kellene összpontosítania. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy ha az EU a magyarországi intézkedésekhez hasonlóan védené a külső határokat, akkor vissza lehetne szorítani az illegális migrációt.


Rétvári Bence rámutatott, hogy a nemzeti konzultáción résztvevők 99,33 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a kormánynak meg kell védenie Magyarországot a "migránsgettók" kialakulásától. Az államtitkár úgy véli, Brüsszel ragaszkodik az elhibázott döntéseihez, legyen szó migrációról vagy az ukrajnai helyzetről. Szerinte változásra van szükség az európai parlamenti választások során, hogy új vezetés alakuljon ki Európa élén, és csak ezután lehet a migráció megállításáról és fegyvernyugvásról beszélni.