Orbán gyászol: Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár

A magyar politikai élet és a nemzetpolitika hű szolgálójának távozása fájdalmas veszteség: Potápi Árpád János, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár 57 éves korában váratlanul elhunyt. Halálhírét Semjén Zsolt jelentette be közösségi oldalán, ahol méltatta a politikus elkötelezettségét és hozzájárulását a magyar nemzetpolitikához: „Elment a magyar nemzetpolitika hű katonája. Isten veled, Árpád!”

Potápi Árpád János csütörtökön, egy külhoni gyermekpszichológusoknak szervezett képzés megnyitóján még aktívan részt vett Budapesten, ami különösen megrendítővé teszi távozását. Orbán Viktor is búcsúzott tőle a közösségi médiában, hangsúlyozva, hogy „Potápi Árpád minden magyarért megharcolt, és most megpihent.” Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is kifejezte részvétét, mondván, hogy Potápi távozása óriási veszteség és felfoghatatlan csapás a frakció számára.

A politikai pályafutása 1993-ban indult, amikor a Fidesz bonyhádi kampányfőnöke lett az 1994-es országgyűlési választásokon. Ezt követően számos pozíciót betöltött, köztük a Tolna Megyei Választmány elnökét és a Fidesz frakcióvezető-helyettesét. 1998 óta országgyűlési képviselőként dolgozott, legutóbb 2022-ben szerzett mandátumot. 2011 és 2014 között az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke volt, 2014 óta pedig a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkáraként tevékenykedett.

Potápi Árpád János tanári pályafutása is figyelemre méltó, hiszen a bonyhádi iskolákban tanított, mielőtt politikai karrierjét elkezdte volna. Született 1967. március 28-án, Bonyhádon, és a helyi iskolákban szerezte meg képzettségét. A politikai élet mellett a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnökeként is dolgozott, ahol elkötelezetten képviselte a közösséget.

A politikai és közéleti szereplők mellett a családja is gyászolja őt, hiszen Potápi Árpád Jánosnak két gyermeke volt. Halála a magyar nemzetpolitika számára pótolhatatlan űrt hagyott maga után. „Isten veled, Barátom! Hiányozni fogsz” – zárta búcsúját Orbán Viktor, mely érzéseket sokan osztanak a közéletben és a közösségben.