Ocsmány időknek nézünk elébe - a legdurvább kampány jöhet amit Magyarország valaha látott

Lehet durvább a politika

A politika világa sosem volt mentes a kemény küzdelmektől, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy tűnik, a helyzet csak fokozódik. Rogán Antal, Orbán Viktor kabinetminisztere a Financial Times-nak adott interjújában elismerte, hogy nem mindig lehet nyerő helyzetben lenni a kormányon, mivel gyakran akad valaki, aki erőteljesebben kommunikál. Ez a kijelentés különösen figyelemre méltó, mivel a magyar politikában pont az ő tevékenysége révén vált lehetetlenné, hogy bárki a kormánypártnál erőteljesebben juttassa el üzenetét a választókhoz.

Rogán hatalmának erősödése ugyanis az elmúlt években fordítottan aránylott a nyilvánosság számára való elérhetőségével. Az utóbbi időben azonban ismét feltűnt a sajtóban, nemcsak a Financial Times-nak adott interjúval, hanem a 444-nek tett nyilatkozatával is. Úgy tűnik, Magyar Péter megjelenése valóban felkavarta a magyar politika állóvizét, és új dinamikát hozott a politikai térbe.

Az interjúban elhangzott kijelentés azért is érdekes, mert a jelenlegi politikai helyzetben a Fidesz dominanciája miatt más pártok alig tudják megszólítani a választókat. A mostani kampányban a Fidesz rendelkezett a legnagyobb erőforrásokkal, míg az ellenzéki pártok, például a Tisza Párt, szinte láthatatlanok voltak a politikai arénában. A kormánypárt kommunikációja pedig nem a jelenlét intenzitása, hanem a politikai tartalom miatt nem hozta a várt eredményeket. Rogán azonban biztos a Fidesz újabb győzelmében a 2026-os választásokon. - számolt be róla a hang

Orbán Viktor bizalma Rogán Antal iránt továbbra is szilárdnak tűnik. Rogán, aki a titkosszolgálatok és a kormányzati propaganda együttes felügyelőjeként különleges hatalmi jogosítványokkal rendelkezik, a jövőben is a kormány egyik legmeghatározóbb alakja maradhat. Ha a miniszterelnök nem tud jobb kormányzást biztosítani, akkor leginkább Rogán jól bevált módszereire építhet.

Érdekes módon Rogán Antal éppen akkor érte el kormányzati befolyása csúcsát, amikor az általa irányított gépezet elkezdett akadozni. Bár a csúcsról nagyot lehet zuhanni, jelenleg inkább a hatalom durvulása és a még erőteljesebb kommunikáció tűnik a legvalószínűbb válasznak a Magyar Péter jelentette kihívásra. Orbán Viktor aligha találna alkalmasabb embert erre a feladatra Rogán Antalnál, aki így újabb esélyt kap a javításra a főnökétől.

A jövő azonban bizonytalan, és bár remélhetjük, hogy a politikai légkör enyhülni fog, a jelenlegi jelek szerint kemény idők elé nézünk. A hatalom megtartása érdekében a kormányzati kommunikáció durvulása valószínűleg tovább folytatódik, és újabb kihívások elé állítja majd az országot.

Egy biztos, hogy még ennél is durvább lesz a kampány akkor ocsmány idők jönnek....