Nyilvánosan mentek neki Orbánnak - "tudnia kellett mindenről"

Donáth Anna közösségi oldalán azt írja, hogy nem hiheti el senki ebben az országban, hogy egy ilyen borzalmas és politikailag érzékeny ügy kapcsán senki sem tájékoztatta Orbán Viktort a döntés meghozatala előtt. A Momentum elnöke szerint ha azt hiszik, hogy a Fidesz két legismertebb női politikusának vonat alá lökésével megúszhatják ezt az ügyet, akkor tévednek.

Donáth szerint a pedofil bűntársának kegyelmi ügye csak a jéghegy csúcsa, és ha mélyebbre ásnak, biztosan találnak még ennél súlyosabb eseteket. Úgy véli, hogy Orbán Viktor pontosan tud minden ilyen ügyről, ahogyan a pedofil bűntársának kegyelmi ügyéről is tudott.

A Momentum elnöke már szombaton, Novák Katalin lemondása után kijelentette, hogy Orbán Viktornak ki kell állnia, és magyarázatot kell adnia a történtekre, mivel Varga Judit a kegyelmet az ő kormánya nevében írta alá. Donáth szerint Orbán rendszere eltagadhatatlan felelősséggel bír ebben az ügyben.


Az államfő lemondását az M1 rendkívüli adásában jelentette be szombat délután, miután Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítást kezdeményezett az elnöki kegyelemmel kapcsolatban. Novák Katalin elismerte, hogy hibázott, és bocsánatot kért azoktól, akiket megbántott.