Nem akármit szerzett meg Tiborcz István külföldön - a térség legnagyobb tranzakciója

Az ügyletben közreműködő szerb ingatlan-tanácsadó szerint ez volt a legnagyobb ilyen típusú egyedi tranzakció az egész délkelet-európai térségben.

Tiborcz István érdekeltsége, a Diófa Alapkezelő, irodaházakat vásárolt meg Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Indotektől - derül ki a CRBE ingatlan-tanácsadó közleményéből, melyet az ottani Forbes vett észre.

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök veje több mint 122 ezer négyzetméternyi területű ingatlant szerzett meg alapkezelője számára. Az ingatlanok közé tartozik 11 prémium kategóriás irodaház, melyek öt belgrádi üzleti parkban találhatók, nevezetesen a Green Heart, a FortyOne, a Belgrade Business Center, és a 19 Avenue.


Az adásvétel után Uros Grujic, aki a CRBE délkelet-európai piacának befektetési ingatlanokkal foglalkozó részlegét vezeti, kijelentette, hogy ez a legnagyobb ilyen típusú egyedi tranzakció nemcsak Szerbiában, hanem a teljes délkelet-európai térségben. A szerb Forbes hozzátette, hogy eredetileg az Indotek vásárolta meg a portfóliót a GTC-től.

Fontos megjegyzés, hogy Tiborcz és Jellinek régóta üzleti kapcsolatban áll. Az előző üzleti kapcsolatuk példája a Gellért Szálló, amely a miniszterelnöki veje birtokába került, miután azt korábban Jellinek érdekeltsége vásárolta meg.