Nem akármit avatott fel Semjén Zsolt - tömegesen fognak hazajönni a magyar fiatalok külföldről ha ezt meglátják

## Semjén Zsolt: Forradalmi Innováció a Hazaváró Programban

Budapest, 2024. március 17. - Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy véli, hogy forradalmi innovációval állt elő a kormány a Hazaváró program keretében. Az újbudai, Bocskai úti kormányablakban megnyíló Hazaváró pont átadásán elhangzott beszéde során kiemelte a fejlesztések fontosságát és hatékonyságát.

A politikus szerint a külföldről tartósan hazatelepülni szándékozókat segítő honlap, amely a magyar közigazgatás legjobb honlapjának számít, valamint az egyablakos ügyintézési lehetőség példaértékűnek számít. Ezek az intézkedések nem csupán kényelmet biztosítanak az érintetteknek, hanem hatékonyabbá is teszik az adminisztrációt.

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta, hogy a kormány a Hazaváró programmal olyan komplex szolgáltatáscsomagot kínál, amely különböző élethelyzetekre reagál, és segíti a hazatelepülés folyamatát.

Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának főispánja a Hazaváró pontok megnyitását jelentős mérföldkőnek nevezte a közigazgatásban. Hangsúlyozta, hogy a program és a hozzá kapcsolódó honlap a felhasználók szemszögéből közelíti meg az elintézendő ügyeket, és az egyablakos ügyintézés egyfajta VIP-szolgáltatásként értelmezhető.

A Hazaváró program és pontok célja, hogy ösztönözzék a külföldön élő magyarokat hazatérésre, valamint hogy könnyebbé tegyék az itthoni ügyintézést. A kormány szándéka szerint ezáltal csökkenhet a bürokrácia terhe, és gyorsabbá válhat az adminisztráció mindazok számára, akik visszatérnek Magyarországra.