Nem akárminek nevezte Demeter Szilárd Magyar Pétert, az eddigi legdurvább kritika: „Ömleni fog a sz*r″

„Ömleni fog a sz*r″ – a Magyar–Varga-ügyről írt Demeter Szilárd

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is kifejtette a véleményét Magyar Péter és Varga Judit egykori igazságügyi miniszter kapcsolatáról. Demeter Szilárd kitért a jogász személyére is, akit „lufihámozó piperkőcnek″ nevezett, hozzátéve, hogy önmagában valószínűleg egy senki lenne. Azt is elismerte, hogy ő maga is ismer olyan családokat, amelyekben probléma lehet a kapcsolati erőszak, mégsem tesz semmit.
Mint írtuk, alaposan felkavarta a magyar közélet állóvizét Magyar Péter nyilvánosságra hozott hangfelvétele, majd Varga Judit exkluzív interjúja, amelyben volt férje bántalmazásáról beszélt. Az ügyre Demeter Szilárd, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is reagált.

„Néztem Varga Juditot, a reménybéli asztalost, és rettenetesen dühös lettem. Még csak nem is Magyar Péterre, a lufihámozó piperkőcre” – írta a Mandineren megjelent, Je suis Judit című véleménycikkében Demeter Szilárd.


A cikkben kifejtette: azért lett dühös, mert attól tart, hogy lesznek, akik „kimosdatják Magyar Pétert, és ő lesz az az áldozat, akinek segítség kell”. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy lesznek, akik a rendszert hibáztatják majd, „mert nem áldozatot akarnak védeni, hanem rendszert akarnak buktatni, és ez nem mindegy”.

Ömleni fog a szar, és az összes olyan házas- vagy élettárs, aki ilyen kapcsolatban él, elveszíti a maradék reményét is

– fejtette ki Demeter Szilárd, hozzátéve, hogy Varga Judit mellett van.

Megjegyezte, hogy ismer olyan családokat, ahol tudja, hogy baj van, de nem teszi szóvá, mert nem rá tartozik. A Magyar–Varga-ügyben viszont határozott véleménye, hogy „egy férfi nem bánik így egy nővel, pláne nem a gyermekei anyjával”. A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója úgy látja, ha csak a töredéke igaz mindannak, amit Varga Judit elmondott, az már elégséges ahhoz, hogy ne akarjon Magyar Péterrel egy levegőt szívni.

Magyar Péter szerinte egy „Ken baba Barbie nélkül, aki macsósat játszik”, miközben „önmagában egy senki”. Demeter Szilárd arra is kitért, hogy valószínűleg a jogászt „kicsinálja” majd az ellenzék, élén a DK elnökével, Gyurcsány Ferenccel.