Nem akármilyen sapkában vett részt Németh Szilárd egy disznóvágáson

Egy kis antiszemitizmus Pócs János után szabadon.

Egy Stop Soros! feliratú sapkában vett részt egy disznóvágáson Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke – derül ki a politikus szombat reggel közzétett Facebook-posztjaiból.
Az első poszt reggel 8 óra 4 perckor jelent meg Németh szilárd Facebook-oldalán a sokat sejtető kommentár, a „Kezdődik...” kíséretében. A Fidesz alelnöke ekkor már viselte a Stop Soros! feliratú baseballsapkát, amelyik rajta volt, amikor a hagymás vért készítette – erről 8 óra 35 perckor posztolt –, és akkor is, amikor a 8 óra 50 perckor megjelent harmadik posztja tanúsága szerint már a reggelijét fogyasztotta el.

A Stop Soros! annak a 2,46 milliárd forintba kerülő hazug bevándorlásellenes kampánynak a címe volt, amelyet az Orbán-kormány 2018 januárjában indított el az Orbán-kormány által első számú közellenségnek kikiáltott amerikai magyar üzletember, Soros György nem létező betelepítési szándékaira hivatkozva.

Fideszes politikusnak volt már hasonlóan alpári húzása, mégpedig 2017. december 8-án, amikor Pócs János, Orbán Viktor pártjának jászsági parlamenti képviselője a Facebookon közzétett egy fényképet Jászivány erdélyi testvérközségéből, amelyen egy levágott disznót lehetett látni a megperzselt szőrébe írt „Ő VOLT A SOROS!!!" felirattal. A fénykép világhírű lett, a Bloomberg és a The New York Times is írt róla cikket, Pócs János azonban a nemzetközi felhördülés hatására sem volt hajlandó lemondani. Olyannyira nem, hogy még ő háborodott fel, mondván, rossz az, aki rosszra gondol, egyszerűen arról van szó, hogy az ólban kiválasztották azt a párosujjú patást (értsd: a sorost), amelyet éppen le akartak vágni. Azt nem árulta el, hogy a bejegyzését kísérő mosolyjel mire utal. Bár a botrány kitörése után Enyedi Ildikótól Iványi Gáboron át Závada Pálig rengeteg magyar értelmiségi aláírta a Pócs-féle leplezetlen antiszemita uszítás ellen tiltakozó petíciót, Orbán Viktor az egész ügyet lerázta magáról azzal, hogy a disznóvágás nem kormányzati hatáskör. Nem mellesleg akkor az ügyben akkor megszólalt Németh Szilárd is. Ő azt mondta, a fénykép csak egy rossz vicc volt Pócs János részéről.

A most szombati disznóvágás helyszíne valószínűleg a Németh Szilárd szűk pátriájának számító Csepel volt, a levágott disznó megperzselt szőrébe legalábbis a Csepel TC feliratot írták.