Nem akármilyen SMS-ben toborozza híveit a Fidesz október 23-ra

SMS-ben toborozza híveit a Fidesz október 23-ra

A Fidesz különleges toborzási kampányt indított az október 23-i megemlékezésre, amely során SMS-üzeneteket küldenek el híveiknek. Az üzenetek így szólnak: „Add tovább! Fidesz. Emlékezzünk közösen 1956 hőseire! Találkozzunk október 23-án, szerdán 10:30-kor Budapesten, a Millenárison. Beszédet mond Orbán Viktor. Add tovább! Fidesz.”

A hírek szerint a Fidesz egy, a nyilvánosság számára ismeretlen adatbázis alapján próbálja meg összegyűjteni a résztvevőket. Az üzenetek célja, hogy minél több embert mozgósítsanak a rendezvényre, amelynek különleges jelentősége van, hiszen a Fidesz vezetője, Orbán Viktor személyesen szól majd a megemlékezőkhez.

Ez az esemény azért is figyelemre méltó, mert Orbán Viktor az utóbbi években nem a fővárosban, hanem vidéken ünnepelte az október 23-át. Most azonban a Millenárisra invitálja híveit, ahol a vízügyeseket és a katasztrófavédelem munkatársait is családi napra hívták.

Érdemes megjegyezni, hogy a közelben, néhány órával később a Magyar Péter vezette Tisza Párt is saját megemlékezést tart, amely a Bem térről a Széna térre vonul. A két esemény időpontja és helyszíne révén érdekes politikai párhuzamok és feszültségek alakulhatnak ki, figyelemmel kísérve, hogy a különböző pártok hogyan ünneplik a forradalom évfordulóját.

A Fidesz kampányának célja, hogy felhívja a figyelmet 1956 hőseire, és ezzel a szimbolikus üzenettel erősítse politikai bázisát, különösen az október 23-i ünnep kapcsán. A rendezvény várhatóan nagy tömegeket vonz, és különösen izgalmas lesz látni, hogy a politikai táj hogyan alakul a közelgő választások tükrében.