Na ki szerzett földterületet Alcsút-Hatvanpusztán? - Mészáros Lőrinc hároméves unokája

## Mészáros Lőrinc Hároméves Unokája is Földtulajdonos lett Alcsút-Hatvanpusztán

Alcsút-Hatvanpusztán tovább bővült a Mészáros család földtulajdonában lévő területek száma, miután Mészáros Lőrinc hároméves unokája is tulajdonos lett néhány ingatlanon a környéken. Ez a fejlemény újabb mérföldkőnek számít a híres politikai és gazdasági család birtoklási hálójában, amely jelentős földterületeket tart kezében az említett vidéken.

Az alcsút-hatvanpusztai birtokok bővüléséről és tulajdonosai köréről a Szabad Európa friss cikkében számolt be. Az adatok szerint a miniszterelnök édesapja nemrégiben vásárolt további földterületet, amely hozzáadódott már meglévő birtokához. Ezzel párhuzamosan a Mészáros család legfiatalabb tagjai is részesedtek a földbirtokosok rangjában Alcsút-Hatvanpusztán.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Orbán családhoz köthető ingatlanok nagy része Mészáros Lőrinc és családja birtokában van a területen. Az adatok szerint ez az állapot nem változott az évek során. Azonban érdekes megfigyelni, hogy a Mészáros család egyes tagjai, például Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Beatrix is tulajdonában tartott egyes földrészleteket a környéken. Az utóbbi időben azonban a tulajdoni viszonyok változtak, és új tulajdonosok léptek be a képbe, köztük a hároméves unokája.

Az említett unoka Mészáros Lőrinc egyik lányának a gyermeke, és a családnevét az adatvédelem érdekében nem közöljük. Azonban a névazonosság és más forrásokból származó információk alapján egyértelmű, hogy a kisgyermek kapcsolódik a Mészáros családhoz. Érdekesség továbbá, hogy az unoka családneve megegyezik egy olyan személlyel, aki az egyik Mészáros Lőrinchez köthető nagyvállalat igazgatósági tagja.

Ez a fejlemény újabb példája annak, hogy a politikai és gazdasági elit tagjai milyen mértékben részesednek a földtulajdonban Magyarországon. A Mészáros család bővülő földtulajdonlása további kérdéseket vet fel a földpolitika és a politikai befolyás összefonódásáról az országban.

forrás: szabadeuropa.hu / 168.hu / adatbazis.k-monitor