Most derülnek ki a dolgok: Novák Katalinnak több milliós moziszobája volt de ez még nem minden.....

A Béla király úti elnöki rezidencia Novák Katalin kinevezése után jelentős felújításon esett át, és most kiderült, hogy milyen részletekkel látják el az épületet. Az összesített berendezéslistából kiderült, hogy az új elnöknek több millió forint értékű bútorok állnak majd rendelkezésére.

A felújítási munkák során többek között cserélték a burkolatot és rendbe tették az épület gépészetét és elektromos hálózatát. Az ingatlant az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Kiving Kft.-vel felújította. A felújítási költség 184 millió forint volt, míg az eszközbeszerzésekre 35 millió forintot költöttek.

Az új berendezési tárgyak között szerepel több millió forint értékű étkezőasztal, egy milliókba kerülő moziszoba, valamint egy 720 ezer forintos zöldséghűtő. Ezen kívül két beépített mélysugárzóra 671 ezer forintot, négy beépített hangfalra 1,9 millió forintot, egy vetítővászonra pedig 2,46 millió forintot fordítottak.

Az eszközbeszerzésekre fordított 35 millió forintból 8,1 millió forintot költöttek a moziszoba és a sminkszoba berendezésére. Az összeget kanapékra, tükörre, babzsákra, szőnyegre, valamint egyéb berendezési tárgyakra is felhasználták.


Az ingatlan más részeire is különleges bútorokat szereztek be, például egy 2,1 millió forintos étkezőasztalt és 10 darab széket, amelyekre 3,4 millió forintot költöttek. Ezek az állam tulajdonát képezik, és az épületben maradnak a kiköltözés után is.

A korábbi elnöknek, Áder Jánosnak a mandátuma lejárta után egy Béla király úti villát biztosítottak az államtól, amely közel található az elnöki rezidenciához.