Mészáros Lőrinc bejelentette: Felcsútra érkezik a Juventus!

### Mészáros Lőrinc bejelentette: Májusban Felcsútra érkezik a Juventus!

Május 16. és 20. között immár tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre Felcsúton a Puskás–Suzuki Kupa, amely az utánpótlás labdarúgás legnagyobb eseményeinek egyikeként számon tartott viadal. A torna keretein belül az A jelű csoportban olyan neves csapatok lépnek pályára, mint a spanyol Real Madrid, a belga Genk, a skót Rangers, valamint a házigazda Puskás Akadémia. A B jelű csoportban pedig az olasz Juventus, a görög Panathinaikosz, a portugál Sporting és a Budapest Honvéd-MFA csapatai mérkőznek meg egymással.

A Puskás–Suzuki Kupa felvezető sajtótájékoztatóján Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kuratóriumi elnöke hangsúlyozta, hogy a torna története során először érkezik Felcsútra olyan rangos egyesület, mint az olasz Juventus és a skót Rangers. Mészáros kiemelte a torna fontosságát a fiatal tehetségek számára, és reményét fejezte ki, hogy a Puskás Akadémia csapata ismét eljut a döntőig.

A Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese, Krisztián Róbert büszkeségét fejezte ki, hogy cégük a torna kezdetektől fogva támogatja ezt a kiemelkedő eseményt, amely a magyar futball jó hírnevét építi nemzetközi szinten. Róbert hangsúlyozta, hogy a Puskás–Suzuki Kupa lehetőséget teremt olyan fiatal játékosoknak, akikből a jövőben világsztárok válhatnak.

Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete emlékeztetett arra, hogy a torna elindításakor kevesen gondolták volna, hogy ilyen magas színvonalú eseményt lehet szervezni az utánpótlás labdarúgás terén. Szöllősi kiemelte a torna történelmi és kulturális jelentőségét, valamint a Puskás Akadémia és a Suzuki közös erőfeszítéseit a rendezvény sikeréért.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia igazgatója, Tóth Balázs részletezte a torna menetét, hangsúlyozva, hogy a csapatok először csoportmérkőzéseket játszanak egymással, majd az elért eredmények alapján dől el a helyezésük, és az utolsó napon kerül sor a helyosztó mérkőzésekre. A bronzmeccset és a döntőt a közmédia élőben közvetíti, így a szurkolók a világ minden részéről figyelemmel kísérhetik a torna izgalmas pillanatait.

A Puskás–Suzuki Kupa immár hagyományos eseményként szolgál a magyar és nemzetközi labdarúgásban, egy olyan platformként, ahol a fiatal tehetségek megmutathatják magukat és tapasztalatokat szerezhetnek a legnagyobb klubok utánpótláscsapatai ellen. A májusi esemény így nem csupán sportesemény, hanem egyben lehetőség a jövő világklasszisainak felfedezésére és támogatására is.