Megsértődött Szentkirályi Alexandra? nyilvánosan átnéztek rajta, figyelembe se vették

„Műmacsó tempó” – Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávidnak is beszólt

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjének határozott véleménye van a júniusi önkormányzati választáson induló politikai vetélytársról. Szentkirályi Alexandra „műmacsó tempónak” nevezte, hogy Vitézy Dávid szerint közte és Karácsony Gergely főpolgármester között dől el a júniusi főpolgármester-választás.
A júniusi önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszak hivatalosan április 20-án indul, már jó ideje megy a jelöltek között a politikai adok-kapok.

A főpolgármester többször is utalt arra, hogy a budapesti városvezetésért vívott harcban fő kihívójának Vitézy Dávidot tartja. Karácsony Gergely korábban a főpolgármester-jelölti vitával kapcsolatban kijelentette, hogy szívesen vállalja, de megvárná, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépjen Vitézy Dávid javára, mert szerinte „akkor lesz egy fair verseny”. A főpolgármester azt is hozzátette, hogy szerinte a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje „nem fogja végigcsinálni ezt a kampányt”.


Vitézy Dávid, az LMP és a civilek listavezetője nem tartja reálisnak, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépjen, de úgy látja, hogy a felmérések szerint ő a legesélyesebb arra, hogy Karácsony Gergely kihívója legyen.

Szentkirályi Alexandra az ATV Híradó kérdésére fejtette ki a véleményét arról, hogy Vitézy Dávid szerint közte és Karácsony Gergely között dől el a júniusi főpolgármester-választás.

Hagyjuk ezt a műmacsó tempót! Karácsony Gergely és Vitézy Dávid azt hiszik, hogy maguk között döntik majd el, ki a legjobb jelölt Budapest élére. Szerintem ezt a budapestiek döntik el


– fejtette ki a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője úgy látja, hogy az új főpolgármester személyétől függetlenül is „egy jóval arányosabb eredmény” jöhet létre a fővárosi közgyűlésben.

Pék Szabolcs, az Iránytű Intézet elemzője arra számít, hogy a fővárosi közgyűlésnek továbbra is ellenzéki többsége lesz. Abban viszont egyetértett Szikra Leventével, hogy „színesedik a kép, jóval színesebb, dinamikusabb politizálásra számíthatunk, mint jelenleg”.

A főpolgármesteri posztért összesen öten küzdenének meg a június 9-én tartott választáson, köztük:

Karácsony Gergely,
Vitézy Dávid,
Szentkirályi Alexandra,
Brenner Koloman és
Grundtner András.