Megnevezte a magyar Jockey Ewingot Orbán Viktor: erre senki sem számított

A Mol Magyarország legértékesebb, több lábon álló vállalatává vált - mondta a miniszterelnök kedden Tiszaújvárosban, a Mol Poliol Komplexum átadóján. Hernádi Zsoltról szuperlatívuszokban beszélt, azt mondta, alig várja már, hogy ő legyen Magyarország Jockey Ewingja.

Orbán Viktor azt mondta: a Mol ugyanazt az utat járja be, mint magyar gazdaság, hiszen 20 évvel ezelőtt a cég tevékenységi köre "egyfelfüggesztésű" volt, csak kőolaj-kereskedelemmel foglalkozott, majd a cég régiós terjeszkedésbe kezdett, a hagyományos mellett biogáz- és biodízelüzemet hozott létre, belépett a szállítmányozási piacra és legújabban a hulladékgazdálkodásban is megkerülhetetlenné vált.

Olyan ez, mint a céllövöldében, azt a célpontot a legnehezebb kilőni, amelyet a legtöbb hurkapálca tart

- fogalmazott a kormányfő, aki szerint így nem csoda, hogy a Mol Magyarország legértékesebb, több lábon álló vállalatává vált. Hozzátette: a Mol a Poliol Komplexum megvalósításával pedig nemcsak feljebb lépett a termelési láncban, hanem ő maga vált teljes termelési lánccá, hiszen Tiszaújvárosban egy olyan vegyipari komplexumot hozott létre, amelyben a megtermelt és feldolgozott nyersanyagot késztermékké alakítja úgy, hogy közben még a szállítmányozásban is érdekelt.

Jelezte: a poliolt a laikusok hívhatják a "műanyaggyártás svájci bicskájának" is, hiszen mindenre jó, az autóipartól a bútorgyártáson át az építő- és textiliparig mindenhol szükség van rá.