Megjött a kép: valóban Szentkirályi Alexandra adta át a kitüntetést a bicskei gyermekotthon vezetőjének, most megszólalt az ügyben

Cím: Szentkirályi Alexandra: „Csak technikai szerepet töltöttem be a díjátadón”

Az elmúlt napokban újra felizzott a vita a Bárczy István-díj körül, melyet 2015-ben V. János, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatója kapott. A díj átadásakor jelen volt Szentkirályi Alexandra, aki most állást foglalt az esemény körülményeiről.

A sajtóban korábban már megjelentek olyan állítások, miszerint V. János ellen már akkor súlyos gyanúk merültek fel, amikor átvette a kitüntetést. Szentkirályi azonban hangsúlyozza, hogy ő nem vett részt a díj odaítélésében, és csak egy technikai szerepet töltött be az eseményen. A kormányszóvivő kifejezetten kiemelte, hogy nem volt jelen a díj megszavazásánál, ellentétben néhány politikussal, akik részt vettek ebben a folyamatban.

Szentkirályi továbbá megjegyezte, hogy a díjátadó pillanatában V. Jánost ártatlannak tekintették, és csak később derült ki, hogy bűnös lehet. Ebben az esetben Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere is állást foglalt, jelezve, hogy ha újraválasztják, javasolni fogja a díj visszavonását.

Az ügy további fejleményeit várjuk, és reméljük, hogy a vita tisztázódik, és az érintettekkel szembeni felelősség világosan kiderül.