Megindult a választás előtti osztogatás - Fidesz-közeli egyesületek kaptak pénzt, mutatjuk a számokat

A Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Városi Civil Alap keretében "civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása" című alprogram pályázati kiírásainak eredményei alapján több egri egyesület is támogatást kapott, és kiemelkedő összegeket nyertek el olyan szervezetek, amelyek kapcsolatban állhatnak a Fidesszel. Az alábbi három egyesület kapott a legnagyobb összeget:

1. **Egri Lokálpatrióta Egylet**: 10,7 millió forint támogatásban részesült. Az egyesület Eger régi és meghatározó szereplője, elnöke Habis László, aki korábban Eger polgármestere volt. Az egyesület nem feltétlenül vesz részt választásokon, de aktív szereplő lehet a Fidesz egri szárnyának támogatásában.

2. **Eger Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület**: Tízmillió forint feletti támogatást kapott. Ez az egyesület a férfi kézilabda életében tevékenykedik, így a férfi kézilabda klub is közvetve részesült a támogatásból. Az egyesület korábbi társadalmi elnöke Szabó Róbert volt, aki Heves Megyei Közgyűlés alelnöke, és kapcsolatban áll Pajtók Gábor országgyűlési képviselővel.

3. **Fiatal Lokálpatrióták Városi Egyesülete**: Az egyesület 7,6 millió forint támogatást kapott. Bár még viszonylag új szereplő az egri politikai életben (2020. júniusában alapították), az egyesület kapott támogatást a civil alapból. Az egyesületet Berényi Tamás alapította, aki a helyi Fidelitas korábbi elnöke és az önkormányzati tulajdonú Agria Film Kft. vezetője.

Ezek az áttételes támogatások lehetnek összefüggésben az egri választásokkal, és kapcsolatban állhatnak a Fidesszel vagy azokkal, akik a Fidesszel közel állnak. - írta az egriugyek.hu