Megdöbbentő videó került elő: Szijjártó az orosz külügyminiszterrel kacarászik

Az Antalyai Diplomáciai Fórumon zajló események érdekes fordulatokat hoztak, miközben Orbán Viktor és kísérete részt vett a találkozón. A külügyminiszter, Szijjártó Péter is aktív volt a fórumon, melyről közösségi médiás csapata gondoskodott, posztjaikkal bepillantást engedve a "diplomáciai nagyüzembe".

Egy ilyen posztban egy vacsoránál rögzített montázs látható, amelyen Szijjártó mellett ül Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. A jó hangulatú kép alatt azt a feliratot olvashatjuk: "A béke 0. feltétele: párbeszéd". Ez a poszt különös hangsúlyt kap, tekintettel arra, hogy ugyanezen a napon Moszkvában temették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, aki rejtélyes körülmények között halt meg a börtönben. Szijjártó Péter korábban "barátságért" kitüntetést kapott Lavrovtól, ami további figyelmet von a két politikus kapcsolatára.

Szijjártó antalyai jelenlétét leszámítva nem volt más említésre méltó posztja a külügyminiszternek, azonban a miniszterelnök részt vett egy pódiumbeszélgetésen, ahol számos érdekes témát érintett. Orbán Viktor például pszichoterápiát javasolt annak, aki Putyin kutyájának tartja, és megerősítette, hogy jövő héten Floridába utazik, hogy találkozzon Donald Trumppal.

Az Antalyai Diplomáciai Fórumon történt események, Orbán Viktor és Szijjártó Péter részvétele érdekes megvilágításba helyezik a magyar külpolitika irányát és kapcsolatait, különösen az orosz és az amerikai politikával való viszony tekintetében.