Márki-Zay üzent Magyar Péternek - ki ért vele egyet?

Hódmezővásárhely Polgármestere Kritikát Fogalmazott Meg a Tisza Párt Politikusával Szemben

Vasárnap este a szokásos heti élő beszámolójában Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter, kritikát fogalmazott meg Magyar Péter, a Tisza Párt politikusával szemben. A polgármester részletesen kitért Magyar Péter közelmúltbeli botrányaira, és tanácsokat is adott számára a jövőre nézve.

Márki-Zay Péter három botrányt említett meg, amelyek Magyar Péter nevéhez fűződnek az elmúlt hetekben. Az első eset az ATV stúdiójából való kivonulás volt, a második pedig, hogy Magyar Péter beült az Európai Parlamentbe annak ellenére, hogy korábban ennek ellenkezőjét állította. A harmadik botrány a bulizás körül forgott, amikor is Magyar Péter ittas állapotban keveredett összetűzésbe egy szórakozóhelyen, ahonnan ki is dobták.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy Magyar Péter rajongói között vannak olyanok, akik bármit elfogadnak a politikustól, még azt is, ha fiatal lányok lába alatt bújik át. Szerintük ez normális, mert valahol ki kell ereszteni a gőzt. Ugyanakkor a polgármester rámutatott, hogy sokan vannak, akik szerint az ilyen viselkedés nem méltó egy leendő kormányfőhöz. Hozzátette, hogy ezek az incidensek nem a kormányzóképességet bizonyítják, és komoly hibának tartja a szórakozóhelyen való viselkedést, valamint azt, hogy Magyar Péter egyik kollégája a Tisza Párt alelnöke a Dunába dobta a politikus telefonját.

A beszámoló során Márki-Zay Péter nyilvánosan arra kérte Magyar Pétert, hogy viselkedjen államférfiúhoz méltóan, és készüljön a 2026-os választásokra. Hangsúlyozta, hogy óriási jelentősége van annak, hogy minél több ember szimpátiáját megnyerje és megtartsa, hiszen most Magyar Péteren van az a felelősség, amely korábban még Márki-Zay Péter vállát nyomta.

"Szurkolok, hogy most sokkal nagyobb sikerrel járjunk, mint ’22-ben, és izgulok is, hogy ezt ne rontsuk el!" – fejezte ki aggodalmát a polgármester, utalva a 2022-es választási eredményekre.

A beszámoló tanulságos lehet minden politikai szereplő számára, mivel rámutat arra, hogy a közéleti személyiségek viselkedése nemcsak a saját, hanem a pártjuk megítélését is nagyban befolyásolhatja. Márki-Zay Péter felszólítása egyértelmű: a politikai életben való részvétel felelősséggel jár, és fontos, hogy a politikusok méltóan képviseljék a rájuk bízott feladatokat.