Már toboroz Magyarországon az orosz üzletlánc, nettó félmilliós fizetést ígér és 20 százalékkal olcsóbb árakat

A Mere üzletlánc félmilliós fizetéssel toboroz Magyarországon

Magyarország új szereplővel bővül a diszkontláncok piacán: a Mere, amely 20 százalékkal olcsóbb árakat ígér versenytársainál, már toboroz és cégét is bejegyeztette hazánkban. A Telex értesülései szerint a cég nettó félmillió forintos fizetéssel és jutalékkal keres beszerzési menedzsereket, ami igen vonzó ajánlat a jelenlegi piaci környezetben.

A Mere terjeszkedési tervei

A Mere áprilisban jelentette be hivatalosan terjeszkedési szándékát Magyarországon. Azóta a cég nemcsak tervez, hanem aktívan cselekszik is: a TS Retail Kft. néven bejegyzett magyarországi leányvállalata már 11 alkalmazottal működik. Az álláshirdetések alapján a cég beszállítói menedzsereket keres, akiknek fő feladatai közé tartozik a beszállítók és gyártók felkutatása, szerződéskötés és a piaci versenytársak figyelemmel kísérése.

A hirdetés részletei

A LinkedInen megjelent álláshirdetés szerint a cég nettó 1300 eurós (azaz körülbelül félmillió forintos) fizetést kínál, amelyet eladásoktól függő jutalékrendszerrel egészít ki. A munkavégzés helye jól megközelíthető, a munkaidő pedig 9 és 17 óra között van, ami kedvező lehetőséget kínál a munkavállalóknak.

A Mere háttértörténete

A Mere, más néven Svetofor, 2009-ben indult Krasznojarszkban, Szibériában, és azóta jelentős hálózattá nőtte ki magát Oroszországban és azon kívül is. A cég jelenleg mintegy háromezer boltot üzemeltet Oroszországban, és terjeszkedése során már több európai országban is megvetette lábát, például Lettországban, Litvániában, Romániában, Németországban, Spanyolországban, Belgiumban és Nagy-Britanniában.

A Mere üzleti modellje

A Mere üzletei rendhagyó módon működnek: az áruk nem polcokon, hanem raklapokon kerülnek kihelyezésre, a bolt belső terének kialakítása pedig minimális költségeket igényel. Nincsenek díszítőelemek, polcok, sőt, raktár sem; a beszállítók közvetlenül a vásárlótérbe helyezik el az árut. Ez a minimalista megközelítés lehetővé teszi, hogy a cég jelentős költségmegtakarítást érjen el, amelyet alacsonyabb árak formájában továbbít a vásárlóknak.

A tulajdonosi háttér

A TS Retail Kft. tulajdonosa a szerbiai Belgrádban bejegyzett Hung Trade DOO Beograd, amelynek tulajdonosai azonosak a Mere tulajdonosaival. A Schneider testvérek, Szergej és Andrej Schneider, illetve Valerij Jakovlev, közvetett módon irányítják a magyarországi leányvállalatot.

Jövőbeli kilátások

A Mere magyarországi terjeszkedése jelentős versenyt hozhat a hazai diszkontláncok piacán. Az alacsony árak és a minimalista üzleti modell vonzó lehet a költségtudatos vásárlók számára. Az elkövetkező hónapokban kiderül, hogy a cég milyen gyorsan és hatékonyan tudja kiépíteni magyarországi hálózatát, és milyen hatással lesz a helyi kiskereskedelmi piacra.

Ahogy a cég válaszol kérdéseinkre és további információkat közöl, folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat a fejleményekről.