Már egy videó is előkerült arról, ahogy Deutsch Tamás kiabálni kezdett egy bizottsági ülésen

Személyeskedő vitáig fajult egy múltheti parlamenti bizottsági ülés, erről Fekete-Győr András szerdán posztolt videót. A Momentum politikusa elvonási tüneteket emlegetett.

Fekete-Győr András, a Momentum politikusa egy Facebookra feltöltött videóban mutatta be, hogyan reagált a fideszes Deutsch Tamás, amikor szembesítették azzal a hangfelvétellel, amelyet Magyar Péter hozott nyilvánosságra múlt hét kedden. Ezen volt felesége, Varga Judit arról beszél – nem sejtve, hogy férje rögzíti szavait —, hogy Rogán Antalék átnézték a Völner-Schadl-ügy nyomozati iratait, és abból „kihúzattak dolgokat”. Magyar Péter még aznap úgy nyilatkozott az RTL Híradónak, hogy bármilyen normális demokráciában azonnal lemondana a kormány egy ilyen hangfelvétel után.

Fekete-Győr erősen megvágott videóján jól hallható, hogy a Fidesz EP-listavezetője, Deutsch Tamás emelt hangon beszél, egy ponton szinte kiabál, Magyar Pétert pedig „alaknak” nevezi. A felvétel az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának múlt heti ülésén készült, egy nappal a Magyar-féle hanganyag megjelenése után:




Fekete-Győr András arról beszél, hogy a kormány addig érdemben nem reagált Magyar Péter felvételének eredetiségére, sem tartalmára. Majd Deutsch Tamást, hogy le kell-e mondania Polt Péter legfőbb ügyésznek, illetve Rogán Antalnak, Varga Juditnak és Gulyás Gergelynek a bíróságon a helye.

Az Index beszámolója ad kontextust az éles hangú eszmecseréhez. Eszerint az ülésen Deutsch „A baloldal brüsszeli politikai akciói a magyar érdekkel szemben” címmel tartott beszámolót egy javaslatukról, amellyel a magyar ellenzéki pártok európai uniós tevékenységét vizsgálnák. Deutsch Tamás egyebek mellett arról beszélt, hogy a baloldali képviselők legfontosabb célkitűzése az volt, hogy Magyarország az uniós keretköltségvetésből az eredeti javaslatokhoz képest nagyságrendekkel kevesebb pénzt kaphasson, de ez meghiúsult.

Fekete-Győr Andrással kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy elítélte a bíróság, és mégis erkölcsi magaslatról beszélt, ráadásul

olyan intellektuális állapotban van, hogy elektromos rollert akar zuhanyban fürdetni.

Ahogyan korábban megírtuk, másodfokokon egy év börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztette a bíróság. A momentumos politikusnak azért kellett bíróság elé állnia, mert 2018-ban egy tüntetésen füstgyertyát dobott a rendőrök felé.

„Ma önnek azzal kell szembenézni, hogy olyan parlamenti képviselő, akit elítéltek. Ezt próbálja elfelejteni. Több millió ember nem felejti el. Az ön mondanivalójának keretét ez határozza meg” – jelezte Fekete-Győr Andrásnak Deutsch Tamás, hozzátéve, hogy a XI. kerületben, ahol momentumos alpolgármester (Orosz Anna) volt, pedofilügy robbant ki, „hát hogy képzeli ezt képviselő úr? Álljon már meg a menet, hogy azt gondolja, minden tanácskozás belterjes momentumos diskurzus.”

Deutsch Tamás arra gondolhatott, hogy március elején derült ki, hogy egy gazdagréti óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés bűntette miatt vették őrizetbe. A férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az óvodában, gyanúsítottként hallgatták ki, majd letartóztatták. A kerület polgármestere azonnali belső vizsgálatot rendelt el.


Ide hallottam, ahogy zakatol a szíve, verejték hullott, izzadt, képviselő úr. Képviselő úrnak elvonási tünetei vannak? Nem arra gondolok, félreértés ne essék. Képviselő úrnak és cimboráinak közpénzelvonási tünetei vannak

– idézi Fekete-Győr Andrást az Index. A politikus azzal érvelt, hogy a Momentum azért dolgozik az Európai Parlamentben, hogy az uniós forrásokat közvetlenül megkapják azok a kkv-k, iskolák, kórházak és önkormányzatok, „amelyek ezt nem ellopni fogják.”