Már a látszat sem fontos: mutatjuk mire használt fel egy 50 milliárdos állami részt Tiborcz István

Tiborcz István ismét aktívan részt vesz különböző üzleti tranzakciókban, és ezúttal már nyíltan állami támogatást is kap az ügyletekhez.

A miniszterelnök vejének körül egy teljes pénzügyi csoport alakult, amely biztosítóval, bankkal és alapkezelővel működik. Ezen felül az állami Posta érdekeltségeinek megszerzését is tervezik - számolt be erről a Válasz Online.

A cikk bemutatja Tiborcz legújabb projekteit, amelyek a hatalmas ingatlanberuházások és más vagyonfelhalmozások után most már Belgrádban is jelentős jelenlétre tettek szert az irodapiacban. Tiborcz korábbi projekteihez hasonlóan a szerb tulajdonokat is a Tiborcz Gránit Alapkezelő segítségével szerezték meg, amely jelenleg 11 irodaházat birtokol a szerb fővárosban, összesen 122 ezer négyzetméter alapterületen. A cikk szerint a miniszterelnök veje egy nagyobb OTP-hitelt és az Indotek Grouptól örökölt 50 milliárdos állami részt használt fel erre a vállalkozásra.

Tiborcz nem csupán Szerbiában terjeszkedik, hanem a somogyi Nagyatád térségben is vásárolt 200 hektárnyi területet, erdőket, földeket, faipari üzemet és egy vadászlakot. Ezenkívül a Tiborczhoz köthető Főnix Magántőkealap a legnagyobb részvényese annak a nagyszabású irodafejlesztésnek a Kopaszi-gáton, amelyre a tervek szerint állami intézmények fognak beköltözni a fejlesztések után. A Válaszban Online továbbá arról is olvasható, hogy a Kallos Cosmetics Kft., amely Tiborcz érdekeltségébe tartozik, "a napokban 15,9 millió eurós, szuperkedvezményes kölcsönre érdemesült a Baross Gábor Újraiparosítási Beruházási Hitel Plusz keretében az állami Eximbanktól".