Magyar Péter bejelentette: ezrek léphetnek be hamarosan, készül a Tisza Párt programja

Magyar Péter: Készül a Tisza Párt Programja, Ezrek Léphetnek Be és Ifjúsági Szervezet is Lesz

A legerősebb ellenzéki párt, a Tisza Párt, vezetője, Magyar Péter, bejelentette, hogy a párt programjának kidolgozása már folyamatban van, és hamarosan ifjúsági szervezetet is létrehoznak. Magyar Péter szombati Facebook-posztjában tájékoztatta a nyilvánosságot a párt új fejleményeiről és terveiről.

Képviselők Munkában

Magyar Péter elmondta, hogy a Tisza Párt képviselői már megkezdték munkájukat, és az általuk delegált fővárosi képviselők októbertől tudják ugyanezt megtenni. Június 24-én a párt jelöltjei átveszik az európai parlamenti és a budapesti képviselői mandátumokat a Nemzeti és a Fővárosi Választási Bizottságtól. Az európai parlamenti képviselők már aktívan dolgoznak, és hamarosan a fővárosi képviselők is csatlakoznak hozzájuk.

Szakmai Munka és Társadalmi Szerződés

Az országjárás megkezdése óta a Tisza Pártban intenzív szakmai munka folyik. Felállították a szakmai munkacsoportokat, amelyek feladata a polgárokkal kötendő társadalmi szerződés, azaz a párt szakmai programjának elkészítése. Magyar Péter hangsúlyozta, hogy a program összeállításakor minden érdekvédelmi szervezettel, szakmai körrel és kamarával egyeztetni fognak. A párt nyílt párbeszédet kíván folytatni, és várja minden honfitársuk releváns javaslatait.

Ifjúsági Szervezet és Platformok

A Tisza Párt operatív szervezetének átalakítása és bővítése is folyamatban van, hogy felkészüljenek a sok ezer belépni kívánó szimpatizáns fogadására. Az új alapszabály elfogadása és bejegyzése után nyilvánosságra hozzák a belépés feltételeit. Emellett létrehoznak egy ifjúsági szervezetet és különböző platformokat a párton belül. A Legyél a változás Egyesülethez és a Talpra Magyarok Közösségéhez is lehet majd csatlakozni.

Célok és Felhívás

Magyar Péter bejegyzését azzal zárta, hogy rengeteg munka áll előttük a közös céljaik eléréséhez, és erre az embert próbáló, de egyben felemelő feladatra hív minden jó érzésű, tenni akaró honfitársát.

Politikai Eredmények

A Tisza Párt közel 30 százalékos eredményt ért el a június 9-i önkormányzatival összevont EP-választáson, ezzel csupán 15 százalékponttal maradva el a Fidesztől. Bár eleinte nem volt szó róla, Magyar Péter végül szimpatizánsai online szavazása alapján felvette mandátumát az Európai Parlamentben, ahol az Európai Néppárt soraiba is felvették hat képviselőtársával együtt. Magyar Péter kapcsán a kormánysajtó már botrányokról is harsogni kezdett, de ez sem tántorította el őt és pártját céljaik elérésétől.

Összegzés

A Tisza Párt dinamikusan fejlődik, és folyamatosan készül a jövő kihívásaira. A párt szakmai munkája, új ifjúsági szervezetének létrehozása és az új tagok fogadására való felkészülés mind azt mutatja, hogy a Tisza Párt komolyan veszi feladatait, és jelentős szereplője kíván lenni a magyar politikai életnek.

Magyar Péter erről szóló posztjának szövegét változtatás nélkül közöljük:

Június 24-én a TISZA Párt jelöltjei átveszik az európai parlamenti és a budapesti képviselői mandátumokat a Nemzeti és a Fővárosi Választási Bizottságtól. Az európai parlamenti képviselőink már megkezdték a munkát, a TISZA Párt által delegált fővárosi képviselők pedig októbertől tudják ugyanezt megtenni.

Az országjárás megkezdése óta folyik a szakmai munka a TISZA Pártban, felállításra kerültek a szakmai munkacsoportok, amelyek feladata a polgárokkal kötendő társadalmi szerződés (szakmai program) elkészítése lesz. Rövidesen nyilvánosságra hozzuk a munkacsoportokat és várjuk további kompetens szakemberek csatlakozását. A program összeállításakor minden érdekvédelmi szervezettel, szakmai körrel és kamarával egyeztetni fogunk, illetve várjuk minden honfitársunk releváns javaslatait. Mindenről nyílt párbeszédet szeretnénk folytatni.

Szintén zajlik a TISZA Párt operatív szervezetének átalakítása, bővítése, hogy mielőbb készen álljon a párt a sok ezer belépni kívánó szimpatizáns fogadására. Amint elfogadásra és bejegyzésre kerül az új alapszabály, nyilvánosságra hozzuk a belépés feltételeit. Létrehozunk természetesen a párton belül ifjúsági szervezetet és különböző platformokat. Csatlakozni lehet majd a Legyél a változás Egyesülethez és a Talpra Magyarok Közösségéhez is.
Rengeteg munka áll előttünk, hogy elérhessük a közös céljainkat. Erre az embert próbáló, de egyben felemelő feladatra hívom minden jó érzésű, tenni akaró honfitársunkat.