Magyar Péter az EU-s pénzek hazahozataláról tárgyal Ursula von der Leyennel

Magyar Péter tárgyalása Ursula von der Leyennel az EU-s pénzek hazahozataláról

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és európai parlamenti képviselő, a héten jelentős találkozót tartott Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével. A találkozóról Magyar Péter Facebook-bejegyzésben számolt be, ahol kiemelte: mindketten egyetértettek abban, hogy az uniós források a magyar embereknek járnak, és jelentős mértékben segíthetnék a magyar kis- és középvállalkozásokat, valamint az olyan kritikus szektorokat, mint az egészségügy, a közlekedés, az energetikai ipar és az oktatás.

Magyar Péter szerint a tárgyalások során világossá vált, hogy az uniós pénzek hazahozatalának egyetlen akadálya a magyar kormány intézkedései. A Bizottság részéről készen állnak a pénz utalására, amint a magyar kormány elfogadja a korrupció elleni intézkedéseket és biztosítja, hogy a források valóban a magyar emberekhez, nem pedig az oligarchákhoz kerülnek. "A labda az Orbán-kormány asztalán pattog" – fogalmazott Magyar Péter, hangsúlyozva, hogy a pénzek felszabadítása akár 8 ezer milliárd forintot is jelenthet Magyarországnak.

A Tisza Párt elnöke nemcsak az Európai Bizottság vezetőjével tárgyalt, hanem találkozott Roberta Metsolával, az Európai Parlament elnökével is. A beszélgetések fókuszában a magyar oktatás jövője állt, amely Magyar Péter szerint számos kihívással néz szembe. Brüsszeli pedagógusokkal folytatott eszmecseréje során rávilágított a magyar közoktatás helyzetére, amely szerinte sürgős reformokra szorul.

Az EU-s források kérdése kulcsfontosságú nemcsak a magyar gazdaság fellendítése, hanem a társadalom alapvető szektorainak stabilizálása érdekében is. Az, hogy a források mikor érkeznek Magyarországra, nagyban függ a kormány döntéseitől, amelyeket a Bizottság folyamatosan figyelemmel kísér.