Kubatov Gábor: Novák Katalin és Varga Judit többet tett a hazáért, mint a teljes magyar baloldal

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója, valamint a Ferencvárosi Torna Club elnöke Facebook-oldalán reagált Novák Katalin és Varga Judit lemondására. Kubatov kiemelte, hogy mindkét politikus elkötelezett volt a nemzet szolgálata iránt és keményen dolgozott a magyar érdekek védelmében. Az, hogy bocsánatot kértek és lemondtak, a tisztességüket és becsületüket bizonyítja a szemében.

Kubatov azt is megjegyezte, hogy a kormánypártok Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvényét terjesztették az Országgyűlés elé, amivel megakadályozták a genderaktivisták nyugati mintára való befolyásolását a gyermekekre. Végül hozzátette, hogy Novák Katalin és Varga Judit, hibáik ellenére, többet tettek a hazáért és a magyar emberekért az elmúlt években, mint a teljes magyar baloldal a rendszerváltás után.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is reagált a lemondásokra, megjegyezve, hogy Novák Katalin és Varga Judit felelősségteljes döntést hoztak, ami azt mutatja, hogy a jobboldalon a hibáknak is van következménye, míg a baloldalon a bűnöknek sincs.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke tizenkilenc pontban reagált a lemondásokra, és bejelentette, hogy tüntetést hív a Parlament elé.