Kitört a népharag - elveszik a nyaralók kedvenc szabadstrandját, alapítványhoz kerül egy másfél kilométeres vízpart

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz kerül egy másfél kilométeres balatoni vízpart Fonyódligeten

Fonyódliget egyik közismert partszakasza, mely eddig mindenki számára nyitva állt, mostanra az Erzsébet-tábor résztvevői számára lesz kizárólagosan hozzáférhető. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány lépéseivel a gyerekek biztonságát kívánja növelni a táborozás ideje alatt. A terület lezárásával az alapítvány célja, hogy kizárólag a táborozók használhassák a vízpartot.

A 24.hu értesülései szerint az alapítvány lezárja a partszakaszt, mivel úgy vélik, hogy ezáltal a gyermekek táborozása biztonságosabbá válik. A területet az önkormányzat két külterületi és egy belterületi ingatlanért cserébe adja át az alapítványnak.

Erdei Barnabás, a fonyódi alpolgármester és az önkormányzat nem tudott a tervezett lezárásról. Barnabás kifejtette, hogy bár a törvény lehetőséget ad az ingatlanok cseréjére, de ez a folyamat még nem zajlott le. Jelenleg az alapítvány kezeli a területet.

A lap szerint az alapítvány további intézkedéseket is tervez a területen, például egy magánutat is megszerezhetnek Fonyód keleti végénél. A fonyódligeti Erzsébet-tábor felújítását a Fejér-B.Á.L. Zrt. végezte el, mely Mészáros Lőrinc tulajdonában áll, és a munka nettó 4 milliárd 481 millió forintba került.

Az Erzsébet-táboroknak köszönhetően tavaly több mint 130 ezer rászoruló gyermek nyaralhatott, és Zánkán és Fonyódligeten csaknem 35 ezren élvezhették az üdülést.