Kilakoltatási botrány - Országgyűlési képviselőt vittek földre a rendőrök

Jámbor András, az ellenzéki országgyűlési képviselő beszámolt arról, hogy nemrégiben a rendőrség kiköltöztette az egyedülálló édesanyát, aki két gyermekét nevelte, miközben őt is erőszakkal földre vittek, amikor megpróbálta ezt megakadályozni.

„Ma Kispesten egy olyan családot űztek az utcára, ahol egyedülálló édesanya élt egy 14 és egy 18 éves gyermekével. Nem voltak tartozásaik. Az önkormányzat szerint kizárták őket, mert állításuk szerint összeütköztek a többi lakóval. Az ott élők azonban aláírták, hogy nem így van. Néhányukkal személyesen is beszéltünk, és nem támasztották alá az önkormányzat állításait”


– írta Jámbor András.

A képviselő szerint az önkormányzat nem biztosította a kilakoltatott család elhelyezését. Hozzátette, hogy a Város Mindenkié mozgalommal együtt próbálták megakadályozni a kilakoltatást, de a rendőrség túlsúlya miatt nem sikerült.

„Bízom benne, hogy az önkormányzat később belátja tévedését” – írta Jámbor András, aki a földre vitelét dokumentáló fotó mellé egy videót is megosztott a Facebookon.

Későbbi posztjában a politikus felhívta a figyelmet arra, hogy egy Fidesz-támogató blog és követői örültek annak, hogy „kaptam az arcomba”, amikor kiálltam az igazságtalan kilakoltatás ellen.




Jámbor András azzal kommentálta a helyzetet, hogy az államhatalom támogatói hasonlóképp örültek Demszky, Deutsch vagy Orbán elleni támadásoknak a 80-as években. Az ideológia változhat, de a provokáció ugyanaz – fogalmazott a politikus.