Kiderült mennyi pénzt kapott Semjén Zsolt vadásztársasága a 3 milliárd forintos pályázati keretből

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által vezetett vadásztársaság is sikerrel pályázott falusi civil pénzekre.
Megközelítőleg 280 millió forint értékben nyertek a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pénzeiből Fidesz-KDNP-s vagy a kormánypárthoz közel álló személyekhez köthető szervezetek – írja a Népszava a saját gyűjtése alapján. Ez a teljes összeg 9,4 százaléka. Tavaly ugyanez az arány 8,8 százalék volt.

A lap szerint idén 3 milliárd forintot osztottak szét az 1405 nyertes között, ami elmarad a tavalyi 4,8 milliárdtól. A falusi civil pénzekre az alábbi kategóriákban lehetett pályázni:

Ingatlanberuházásra és gépjárműbeszerzésre maximum 7 millió forintot lehetett nyerni,
eszközbeszerzésre, valamint programszervezésre legfeljebb 2 millió forintot kaphattak a sikeres pályázók.
A támogatottak többsége idén is önkéntes tűzoltó egyesület, helyi polgárőr és faluszépítő, -fejlesztő szervezet. A sikeres pályázók között a vadásztársaságok aránya 4,6 százalék volt. Utóbbiak között van a Semjén Zsolt, KDNP-s miniszterelnök-helyettes által elnökölt Gánti Vértes Vadásztársaság is 7 millió forinttal.


A lap a Miniszterelnökség sajtóirodájától azt a választ kapta, hogy a vadásztársaság az elnyert összegből lecseréli régi, műszakilag hibás gépjárművét. A társaság már tavaly is pályázott, de forráshiány miatt akkor elutasították őket.