Kiakadt a Fideszes polgármester - „Undorító spicli, dollárban fizetett aljadék”

## Tasó László reakciója az Integritás Hatóság vizsgálatára: "Undorító spicli"

A politikai életben mindig is éles viták zajlanak, különösen akkor, amikor hivatalos szervek vagy hatóságok vizsgálódnak egy politikus tevékenysége körül. Tasó László, a Fidesz országgyűlési képviselője közelmúltbeli közleményében kiállt az Integritás Hatóság által végzett vizsgálatok ellen, melyek a Hajdú-Bihar megyei lombkoronasétányok ügyét érintették.

A közleményében Tasó László sérelmezte az Integritás Hatóság által közölt vizsgálati eredményeket, melyek szerinte koncepciós eljárásnak tekinthetők. Az Integritás Hatóság vezetőjének kijelentéseit "állatorvosi lónak" nevezte, és a vizsgálatot félrevezetőnek és a közvélemény manipulálására irányulónak tartotta.

A politikus kifejezte elégedetlenségét azzal kapcsolatban is, hogy a hatóság nem nyújtott lehetőséget az érintetteknek arra, hogy beleszóljanak a vizsgálat menetébe és eredményeibe. Továbbá kritizálta, hogy a jelentést olyan hírportálok is megosztották, amelyeket "baloldali-liberálisnak" nevezett.

Tasó László a közleményében állította, hogy a lombkoronasétány beruházása minden pontján megfelelt a pályázati kiírásnak, és a támogatást mégsem kapta meg az uniós forrásból. Ezen kívül felháborodását fejezte ki a hatóság által felvetett vádak miatt, melyeket "fiktív és konstruált tényállásoknak" nevezett.

A politikus továbbá azt is kifogásolta, hogy a hatóság vizsgálata során mesterséges intelligenciát használt, és állítása szerint ez a módszer nem megfelelően értékelte az esetet.

A közlemény végén Tasó László úgy vélekedett, hogy az Integritás Hatóság tevékenysége megalázza a magyar hatóságokat, és a vizsgálatot Brüsszelnek jelenti. További terveiről szólva azt mondta, feljelentést tesz a hatóság tevékenysége miatt, és jelezte, hogy ha nem történik változás, beköszönt "a hétköznapi erőszak korszaka".

Tasó László közleménye világossá teszi, hogy a politikai és jogi vita a lombkoronasétányok ügyében még korántsem ért véget, és az Integritás Hatóság tevékenysége további vitákat fog kiváltani a politikai színtéren.