Kellemetlen baki: Jeszenszky durván leszólta Magyar Pétert de Bayert és Rákay is érinti amit felhozott

Jeszenszky Zsolt megtalálta a „metroszexualitás szimbólumát” Magyar Péteren, de elfelejtette, hogy Bayer és Rákay is hordja

„További társadalmi látlelet a nyakba kötött pulóver. Ennél okádékabb metroszexuális szimbólumot keresve sem találni. A felső tízezer magamutogató, teniszezős, eltartott kisujjas státuszszimbóluma” – írja Facebook-posztjában Jeszenszky Zsolt, amiben Magyar Péter egyik képét „elemezte”. Arról viszont elfeledkezett, hogy véleményével másokba is beleszáll.

Jeszenszky többek közt azt írta Magyar kirándulás közben készített képéről, hogy „ez a bolsevik neorealista kompozíció nem lenne teljes a jobbján támaszkodó, a »van élet a visszakönyörgős üzeneteken és a párkapcsolati erőszakról szóló, azóta törölt posztokon túl«-t bizonygatni hivatott nőnemű egyed nélkül”. Majd áttért a másik „társadalmi látleletre”: a nyakba kötött pulóverre.


Szerinte ennél okadékabb metroszexuális „szimbólum” nincs, hozzátette: „a címkén a mosàsi instrukciók mellett a »Made in Bangladesh« és »A droidok ezt is bekajáljàk« felirattal”. Jeszenkszky egy apróságra azonban nem figyelt:

egyszerre „metroszexuálisozta” és „magamutogatózta” le a teljesség igénye nélkül: Bayer Zsoltot, Rákay Philipet és Orbán Balázst.

Ugyanis Bayer Zsolt a „felső tízezer magamutogató, teniszezős, eltartott kisujjas státuszszimbólumaként” hordja a pulcsiját Facebook-profilképén, de Rákay Philip és korábban Orbán Balázs is jelent már meg az „okádék metroszexuális szimbólumban”.