„Jól fizet Tóni?” - nyilvánosan tört ki a botrány az egyik poszt alatt

Magyar Péter kommentjei és az általa adott interjúk részletes összefoglalása:

„Kedves András, jól fizet Toni? Ha esetleg nem sikerült vmit értelmezni, szívesen elmesélem. A KEHI vizsgálatra és az épület előtt álló rendőrökre úgy emlékszem kb. 100 tanú van”


A HVG volt rovatvezetőjének, Hont Andrásnak posztja alatt Magyar Péter egy hosszabb kommentet írt, melyben Hont képességeit vitatta és kritikákat fogalmazott meg. Ebben rámutatott, hogy Hont kérdőízés alá vonta Magyar képességeit, említve példaként az épület előtt álló rendőröket és a KEHI vizsgálatot, ahol sok tanú lehet jelen.

Magyar Péter személyesen is érintett volt a posztban, amikor Hont a következőket írta róla:


"Tehát. Behívják a házassága megromlásakor egyenesen a Karmelitába eligazításra, de ő nem alkuszik, hanem a »botos verziót« választja. Majd ráküldik a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, majd kisvártatva kinevezik több cég vezetésébe. Aha. Én nem kérhetek ilyen botos verziót? És hogy ne csak a szekértolás legyen: te, Atyaúristen, milyen képességű emberekre vannak bízva cégek a NER-ben?"


Ezen kívül Magyar Péter váratlanul az egyik kulcsszereplője lett a botránynak, ami Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter lemondásához vezetett. Nyilvános kommentjében elmondta, hogy lemond állami céges pozícióiról, utalva arra, hogy nem akar olyan rendszer része lenni, ahol az igazi felelősök mások mögé bújnak, és ahol az ártatlanokat feláldozzák.


Később adott interjújában részletekbe menően beszélt arról, hogy hogyan érzi magát a jobboldali sajtó és Rogán Antal viselkedésével kapcsolatban, említve többek között az elhárítási módszereket, amelyekkel őt és volt feleségét fenyegették meg. Kritikát fogalmazott meg a köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondásával kapcsolatban, valamint határozottan kijelentette, hogy Rogán Antalnak távoznia kellene a politikából.