Jelentkezett egy harmadik település is amely díszpolgárának akarja Mészáros Lőrincet

# Felcsút is díszpolgárrá avatta Mészáros Lőrincet

Mészáros Lőrinc, a mai Magyarország egyik leggazdagabb üzletembere és Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa ismét díszpolgári címet kapott egy magyar településen. Ezúttal a felcsúti önkormányzat döntött arról, hogy elismerésben részesíti azt az embert, akihez számos fejlesztés és beruházás kötődik a kis faluban. A díjátadó ünnepségen Mészáros hálásan köszönte meg az elismerést, hangsúlyozva, hogy Felcsút és az egész Vál-völgy térsége számára kiemelt fontossággal bír, hiszen itt nőtt fel.

Felcsút, egykor egy kis ismeretlen település, az utóbbi években szorosan összefonódott Mészáros Lőrinc nevével és gazdagodott meg vele együtt. A település ma már számos fejlesztéssel büszkélkedhet, mint például a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia vagy a Vál-völgyi Kisvasút. Emellett itt található Orbán Viktor vidéki rezidenciája is, ami tovább erősíti Felcsút és Mészáros kapcsolatát.

Mészáros korábban már Csíkszeredában és Eszéken is díszpolgári címet kapott, így ez a felcsúti elismerés csak további mérföldkő a már így is impozáns életúton. Az ünnepségen a díjazott arra buzdította a fiatalokat, hogy merjenek bátrak lenni és segítsék a térségük fejlődését.

Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy a Magyar Államvasutak (MÁV) környezetében nem olyan könnyen kapna díszpolgári címet Mészáros, miután egyik vállalata, a V-Híd Zrt., nem tudta időben teljesíteni a rá bízott feladatokat. Ennek következtében a Szegedet Szabadkával összekötő vasúti szakasz átadása késni fog, noha korábban már beígérték az október 23-ai nemzeti ünnepre. A csúszás nemcsak kínos a vállalat számára, hanem a tervezett menetidő csökkentése miatt az utazóközönség számára is fontos lenne.

A díszpolgári címek így továbbra is vitathatók, még akkor is, ha egy adott település számára az elismerés indokolt lehet a jelentős beruházások és fejlesztések kapcsán. A közvélemény körében azonban továbbra is megosztó marad az ilyen típusú elismerések kiosztása, különösen akkor, ha azok politikai vagy üzleti kapcsolatok eredményeként jönnek létre.