Hivatalos bejelentés: Videókat kezdett el vizsgálni a Szuverenitásvédelmi Hivatal

A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelenleg vizsgálja az Action for Democracy (A4D) vezetőinek által elismert videókat, melyek szerint Soros György áll a szervezeten keresztül a magyarországi baloldalnak juttatott milliárdok mögött. Lánczi Tamás, a hivatal vezetője elmondta, hogy az A4D vezetői szabadon és hosszan beszélgettek a videókon arról, hogyan próbálták befolyásolni a magyar választásokat és milyen pénzekből támogatták az ellenzéket. Szerinte az eddig csak sejthető feltételezéseket erősítik meg a videókon elhangzottak, és több bűncselekmény is megvalósulhatott.

Tehát a tőzsdespekuláns anonimitásba burkolózva gyakorlatilag korlátlan mennyiségű pénzügyi eszközzel avatkozhatott be a magyar belügyekbe.

Ebből is jól látható, hogy ezt nem könnyű megakadályozni, de az Szuverenitásvédelmi Hivatal, olyan állami szervekkel együttműködve, mint az Állami Számvevőszék vagy a Nemzeti Információs Központ, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy elejét vegye az ilyen kísérleteknek, még a júniusi önkormányzati választások előtt


– szögezte le Lánczi Tamás.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal az összes felvételt beszerezni igyekszik, és a teljes vizsgálat lezárultával akár törvénymódosítási javaslatot is tehet a hasonló kísérletek megakadályozására.