Gyermekvédelem Magyarország: Megszökött a gyermekotthonból egy 13 éves lány, befogadták, de ami ezután történt......

Az ügyben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádiratot nyújtott be öt férfival és egy nővel szemben sz*ex*uá*li*s visszaélés bűntette és egyéb bűncselekmények miatt. Az elkövetők egy 13 éves lányt vettek rá arra, hogy pénzért sz*ex*el*jen férfiakkal.

A vádirat szerint 2022. október 29. és november 10. között két férfi és egy nő egy Tatabányától nem messze fekvő településen befogadott egy gyermekotthonból szökésben lévő 13 éves lányt. Az egyik férfi többször sz*e*xuá*lis cselekményeket követett el a lánnyal, akit ebben az időszakban pr*os*tit*uál*tr*a bírtak.

A nő egyik férfi ismerősével – aki nem tudta, hogy a lány még mindig kiskorú –, valamint a nővel együtt egy-egy férfit hívtak fel, hogy találkozzanak a lányjal, aki pénzért sz*ex*uá*lis szolgáltatást nyújtott nekik. A két férfi tudott arról, hogy a sértett még nem töltötte be a 14. életévét, és a sz*ex*uál*is cselekményekért fizettek is neki 50 000, illetve 15 000 forintot.


Az ügyészség vádiratában a gyermekkorút pr*os*tit*úci*ós tevékenység végzésére kényszerítő elkövetőkkel és a gye-rme*kpr*osti*túci*ót kihasználó férfiakkal szemben szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott. Ezenkívül a sértett kiközvetítésében részt vevő férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést indítványoztak, továbbá három férfival szemben indítványt tettek arra, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el őket minden tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől.