Gulyás Gergely Magyar Péterről: Nem szeretem, ha fenyegetnek

Nem hívta, nem kereste, nem beszélt Gulyás Gergely barátjával, Magyar Péterrel, mióta az előállt a NER-t, fideszes politikusokat, a kormány tagjait érintő súlyos állításaival, derült ki a kormányinfón az ATV kérdésére adott válaszából. És miért nem? Gulyás szerint ennek két oka is van, az egyik, hogy hónapokkal ezelőtti utolsó beszélgetésük alkalmával Magyar „előre megmondta, hogy ha az ő megbízatásai megszűnnek, akkor azt fogja csinálni, amit most tesz”.

„Megírta nekem, ezért tudtam” – mondta Gulyás.

Az ATV főmunkatársának kérdésére, miszerint nem próbálta-e lebeszélni erről, Gulyás annyit válaszolt:

„Nem, nem próbáltam meg, mert nem szeretem, ha fenyegetnek.”

Gulyás állítására szinte azonnal reagált Facebookon Magyar Péter, tagadva a fenyegetést.

Állításaiddal ellentétben, soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra.

Magyar szerint inkább Gulyás volt az, aki őt burkoltan megfenyegette, nem tarthatja meg állásait:

Tisztelt Miniszter Úr, Kedves Gergő,

Állításaiddal ellentétben, soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra.

Te 2023 nyarán (írásban) jelezted, hogy az állami megbízásaimat a volt feleségem ilyen irányú döntése esetén tarthatom meg. Habár korábban még azt mondtad, hogy egy gyors/zökkenőmentes válás esetén természetesen semmi nem változik. Ez inkább hangzik burkolt fenyegetésnek.

Merem remélni, hogy Magyarországon az állami vezetői pozíciókat szakmai alapon osztják és az én esetem csak egy sajnálatos kivétel volt.

Állításoddal ellentétben, a 2021 februári KEHI vizsgálat, rendkívüli, be nem jelentett vizsgálat volt. Egy ilyen vizsgálatról csak két ember dönthetett. Rendőrök álltak a Diákhitel Központ előtt és közölték az intézkedő KEHI vizsgálók, hogy ha nem bocsátom rendelkezésre a laptomomat, akkor rendőri intézkedésre kerül sor. Erről téged és több kormánytagot is azonnal tájékoztattam. Aznap kormányülés volt…ha esetleg nem emlékeznél, átküldöm az sms-em erről.

De egy sokkal fontosabb téma: megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy, az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni. Úgyis rég találkoztunk.


„Megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy, az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni. Úgyis rég találkoztunk” – írta Magyar.


Magyar kiterjedt kormányzati kapcsolatrendszerrel rendelkezik, és számos helyről kaphat érzékeny információkat a NER belső világából. Volt felesége, Varga Judit négy évig volt igazságügyi miniszter, de egyetem óta közeli barátja Orbán egyik legfontosabb minisztere, Gulyás Gergely is.

„Az utolsó miniszteri MTI-közleményt is Rogán Antal minisztériuma hagyja jóvá”


– mondta Magyar a Partizánnak adott interjújában. Amíg Rogán csapata nem bólint rá, gyakorlatilag semmi nem kerülhet nyilvánosságra. Magyar szerint legfeljebb egy-két miniszter lehet ez alól kivétel: például Gulyás Gergely és Szijjártó Péter. „Itt katonai rend van. A kommunikációban az van, amit Rogán Antal mond.”