Feljelentést tettek a 450 milliós forintos sportnapok miatt - egy deszkabudi előtt focizott három ember

## Hadházy Ákos Facebook-posztja: Kérdőjelek egy 450 millió forintos ügyben

Hadházy Ákos, a híres ellenzéki politikus és korrupcióellenes harcos a közelmúltban egy figyelemreméltó Facebook-bejegyzéssel állt elő, melyben egy kényes jogi ügy részleteit osztotta meg a nyilvánossággal. A posztban Hadházy kritikusan értékelte az eset körülményeit, különös tekintettel arra, hogy a bíróság "szép csendben" hozott döntést az ügyben.

Az ügy, amelyről Hadházy beszámolt, a "Sportnapok" nevet viselte, és egy alapítvány, a "Harmadik Évezred Alapítvány" nevéhez kapcsolódott. A részletek szerint az alapítvány 450 millió forintot költött olyan tevékenységekre, mint például a deszkabudi előtt focizás, biciklizés vagy szőlőmunka közbeni karkörzés. Hadházy kritizálta ezen tevékenységek indoklását és az általa abszurdnak nevezett költéseket.

A politikus továbbá kiemelte, hogy bár a vizsgálat már lezárult, és a bíróság döntést hozott az ügyben, mégsem tartottak tárgyalást. Ehelyett egy ún. büntető végzést hoztak, ami furcsa egy olyan esetben, ahol majdnem fél milliárd forintnyi pénz eltűnése a tét.

Hadházy kritikája kiterjedt a büntetés mértékére is. Bár a bíróság nem hozta nyilvánosságra a kiszabott büntetés mértékét, Hadházy szerint valószínűleg nem lesz túl súlyos, tekintettel a politikai elkövetők megmentésére irányuló gyakorlatra. A politikus szerint ez a büntetési politika arra hivatott, hogy elrettentse a kisebb bűnelkövetőket attól, hogy a nagyobb politikusokat nyomozás alá vonják.

Az ügyben az elkövetők fellebbeztek, de Hadházy szerint mindez csak arra utal, hogy "nyugodtan akarják élvezni a 450 milliójukat", és ezzel a helyzet további kérdőjeleket vet fel a jogi és politikai rendszer működésével kapcsolatban.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzése egy újabb példa arra, hogy a korrupcióellenes harc folyamatosan jelen van a magyar politikában, és a közvélemény figyelmét ráirányítja az olyan ügyekre, amelyek kétségessé teszik a tisztességes és átlátható kormányzást.