Európa bezárta a kaput: Egyszerűen kidobta a lengyel médiahatóság Mészárosék pályázatát

Kidobta a lengyel médiahatóság Mészáros Lőrincék pályázatát: nem lesz frekvenciája a TV2 Csoportnak az országban

A lengyel Nemzeti Műsorszolgáltatási Tanács döntése alapján a TV2 Média Csoport Zrt. nem kap lehetőséget a digitális földfelszíni sugárzásra (DVB-T) Lengyelországban, ahol PTV néven indítottak volna tévécsatornát még idén – írja a Media1. A pályázat tétje két új csatorna elnyerése volt a MUX 8 platformra, melyet végül a Republika és a wPolsce24 nyert meg, a TV2-t kiszórták a versenyből.

A Mészáros Lőrinc nevéhez köthető TV2 Csoportnak nem ez volt az első próbálkozása a külföldi terjeszkedésre. Korábban már kétszer is megkíséreltek betörni a szerb médiapiacra, ám ezek a próbálkozások nem jártak sikerrel. Ennek ellenére a cégcsoport nem adta fel a nemzetközi ambícióit, és jelenleg Planet TV néven Szlovéniában van jelen.

A mostani lengyelországi kudarc újabb csapás a cég számára, amely már hosszabb ideje küzd a külföldi piaci terjeszkedéssel. A lengyel piac vonzó célpont a régióban, hiszen nagy nézőszámmal és fejlett médiainfrastruktúrával rendelkezik, ami jelentős bevételi potenciált jelenthet a sikeres pályázóknak.

Az ilyen döntések rávilágítanak a nemzetközi médiaipar versenyének keménységére, ahol a helyi és külföldi szereplők folyamatosan küzdenek a piaci részesedésért és a nézők kegyeiért. A TV2 Csoportnak továbbra is komoly kihívásokkal kell szembenéznie, ha meg akarja valósítani terjeszkedési terveit.

A lengyel médiahatóság döntése valószínűleg stratégiai átgondolásra készteti majd a TV2 vezetését, hiszen a külföldi piaci jelenlét erősítése fontos része a vállalat hosszú távú terveinek. Azonban a lengyel kudarc után a cégnek új lehetőségeket és piacokat kell keresnie, ahol sikeresebben tudják megvetni a lábukat.

Bár a TV2 Csoport számára jelenleg nem jött össze a lengyelországi terjeszkedés, a nemzetközi piacra lépés iránti elkötelezettségük továbbra is erős. Az idő majd megmutatja, hogy a következő próbálkozásuk hol és mikor lesz, és hogy sikerül-e végül megvetniük a lábukat egy új országban.