Érdekesen számolt be a kormánymédia Magyar Péter által szervezett tüntetésről - mutatjuk a képeket

„Kínos unalomba fulladt Magyar Péter szombati, több száz milliós hangosítással megrendezett, méregdrága tüncikézése. Mutatjuk.” – kezdte az Origo beszámolóját a Magyar Péter által meghirdetett szombati demonstrációról. Az újság Origo nevű szerzője a felütés után 13 képet is csatolt a cikkhez: kizárólag olyanokat, amin a tüntetésen résztvevők nem látszódnak, csak közeli fotók, javarészt a felszólalókról.

A Magyar-féle tüntetésre szombaton megtelt a Kossuth tér (erről képeket például itt nézhet). Magyar Péter hetek óta hot topicnak számít a kormánysajtó címlapjain, az pedig amúgy is ismert, hogy a budapesti tüntetéseket szereti a propaganda sajátos narratívában tálalni. Nem alakult ez máshogy a szombati tüntetésnél sem: nézzük meg, miből főzött a kormányhoz közeli sajtó a tüntetés napján.

Origo: Magyar Péter uncsi!

„Kínos unalomba fulladt Magyar Péter szombati, több száz milliós hangosítással megrendezett, méregdrága tüncikézése. Miután kihisztizte magát, mert nem olyan zene szólt, ami neki tetszik, eltévedt a belvárosban, hülyézett egyet, végül csak megérkezett a térre. A megszokott baloldali paneleken kívül semmit sem mondott, de azt legalább nagyon hosszan és bakikal tele” – elemezte a szombati tüntetést az Origo már fentebbről ismert, Origo nevű szerzője. Az újság főként a demonstráció unalmasságát és baloldaliságát hangsúlyozta visszatérően.


Szombaton reagált a tüntetésre és Magyar Péterre Menczer Tamás, a Fidesz új kommunikációs igazgatója: arról beszélt, hogy Magyar Péter a Fidesz paneljeiből már jól ismert dollárbaloldal része lett. Ez a megszólalás az Origo címlapján így helyezkedett el a tüntetés híréhez képest:Este fél 9-re az Origo címlapja már tele volt a Magyar Péter tüntetéséről szóló cikkekkel. A címek a következők:

Magyar Péter előbb hisztirohamot kapott, aztán eltévedt a belvárosban, végül jött a kínos „szónoklat” (vezető cikk)
Itt vannak a részletek: erre készül az új dollárcseléd, Magyar Péter – videó

Így röhögnek Magyar Péter tüntikézésén az interneten

Nézegessen képeket Magyar Péter tüntikézéséről! – fotók


A címlapon emellett elfért egy ötödik cikk is, amely azt ígérte, hogy a tüntetés részleteit ismerheti meg az olvasó: például azt, hogy „később pedig egy vidám trágárkodó számot is élvezhettek a részvevők, rendkívül találékonyan azt énekelték, hogy Nem tetszik a rendszer. Egy-egy szám közben Magyar Péter is rikácsolt egyet.”


Frissítés 21:50-kor: Az Origo estére egy újabb cikkel fejelte meg az eddigi gyűjtést az alábbi címmel: „Közönséges pszichopata Magyar Péter, vagy valami más a klinikai szakpszichológus szerint?”

????

Nem pihentek a megafonos szerzők sem szombaton, Bohár Dániel például valószínűleg soha nem írta még le annyiszor a „Pszicho Peti” [Magyar Péterre utalva] kifejezést, mint ezen a napon. Deák Dániel, Trombitás Kristóf és Bohár is posztoltak a tüntetésről, utóbbi szinte megállás nélkül: arról, hogy Magyar Péter ideges, illetve a szövegeit a ChatGPT írhatta. A megafonos beszámolókban az unalom helyett a „?” fej lett a tüntetés epitheton ornansa.

Hasonló volt a helyzet a Magyar Nemzeten is, ahol a címlapon lévő címekből az alábbiakat tudjuk meg a tüntetésről:

Magyar Péter eltévedt a saját tüntetésén
Magyar Péter a dollárbaloldal új politikusa
Véget ért Magyar Péter baloldali tüntetése
Az unalmas-baloldalazós-nevetséges narratíván túlmutatóan viszonylag kevés kreatív megoldás született a kormányközeli oldalakon. Az előbbi lapoknál valamennyire mélyebbre ásott a hirado.hu „az elemző szerint Magyar Péter mozgalma nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulatot jelez” című cikkével, de itt is egyedül Menczer Tamás reakciója tudott a lap felső hasábjára kerülni. Az egyik legjobb címet talán a Pestisrácok adta, aki saját holdudvarát kérdezve írta meg a cikket, miszerint:

„Kik finanszírozhatják Magyar Péter tüntetéseit? Deák Dánielt kérdeztük”

A tömegről képeket sajnos egyik cikkben sem lehetett látni. A jó cikkajánlásokban viszont segítette olvasóit több oldal is, az Origo például így:
A Magyar Nemzet pedig így:
Telex