Érdekes dologra bukkantak: Balog Zoltán kizárólag Novák Katalint vitte magával bizonyos utakra

Többször is kettesben ment külföldi munkaútra Novák Katalin és Balog Zoltán

Balog Zoltán, a korábbi miniszter, hatéves hivatali ideje alatt 410 napot, vagyis több mint egy évet töltött külföldi munkautakon. A Válaszonline beszámolója szerint Balog miniszterként összesen 131 alkalommal utazott külföldre, és gyakran elkísérte őt Novák Katalin, aki kabinetfőnöke, majd államtitkára volt.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium adatközlése szerint Balog utazásainak közel 30 százalékánál, 36 esetben, Novák Katalin is jelen volt. Kabinetfőnökként Novák 2012 és 2014 között 22 külföldi kiküldetésen vett részt.

Az adatközlés alapján két tucat olyan utazás volt, ahol Balog Zoltán kizárólag Novák Katalint vitte magával. Bár Balog vitatja ezt a számot, elismeri, hogy néhány alkalommal valóban csak ketten utaztak a tárcától, de hangsúlyozza, hogy más politikusok és üzletemberek is részt vettek a delegációban.

A kimutatások szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 2012 és 2018 között körülbelül 35 millió forintot költött Balog Zoltán és Novák Katalin közös külföldi útjaira. Balog Zoltán azzal indokolta az együtt töltött utazásokat, hogy 2014 után a tárca legfontosabb területe a Novák Katalin által vitt családügy lett, így szükség volt a külföldi tapasztalatcserére és a magyar családpolitika népszerűsítésére.

Balog Zoltán egyébként továbbra is ártatlannak tartja a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét, akit szintén a bíróság elé állítottak egy másik ügyben.

Nyitóképünk illusztráció forrás google (atlat szo - Nyerő páros: Novák Katalin tündöklése és bukása Balog Zoltán mellett)