Érdekes dolgot állít Rákay Philip Orbán Viktorról: Első kézből tudja amit állít...

Rákay Philip: Első kézből tudom, hogy Orbán Viktor egy sajtószemléből szerzett tudomást az elnöki kegyelemről a kormányülés szünetében

A producer nem tudja, hogy Novák Katalin magától mondott-e le, de a helyében előbb megtette volna ezt, hogy ne hagyjon kételyt az emberekben.

„Első kézből tudom, hogy Orbán Viktor az első cikk megjelenése után egy sajtószemléből szerzett tudomást az elnöki kegyelemről, a sopronbánfalvai kormányülés szünetében” – mondta Rákay Philip a Telexnek adott interjúban. A producer megdöbbentőnek tartja, hogy „végig lehet vinni egy ilyen ügyet úgy, hogy arról a miniszterelnöknek semmiféle tudomása sincs. Szerintem ez valahol dermesztő, mert ilyen politikai hibákat nem lehet véteni”.

Rákay nem tudja, hogy Novák Katalin magától mondott-e le, de ha a helyében lett volna, már hétfőn, az újságcikkek megjelenése után megteszi ezt, hogy ne menjenek el napok azzal, hogy „van itt ügy, nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbmenni, minden kegyelmi ügy megosztó típusú, nagyon rossz és vállalhatatlan mondatok jönnek”.

Szerinte a kegyelmi ügy komoly trauma, ami zavart okozott a jobboldali értelmiség körében. „Ezért is fáj nagyon, amikor szerintem teljesen aljas és jogtalan módon pedofideszezik a Fideszt, mert azért egy teljes politikai közösségre vagy akár Novák Katalinra ráhúzni, aki persze gigantikus hibát követett el, de azért nem gondolnám, hogy ő pedofiltámogató lenne” – tette hozzá.

Rákay Philip Balog Zoltán ügyére reagálva azt mondta, mivel ő római katolikus, távolt tartaná magát a református belügyektől, de

egyszer mindenkinek el kell majd számolnia a lelkiismeretével, eljön az a pillanat, szerintem nem lesz kellemes.

Fábián Tamás a főpolgármester-jelöltekről is kérdezte a Most vagy soha! kreatív producerét, aki Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid közül a korábbi kormányszóvivőt támogatja, de szerinte bármelyikük lesz a befutó, „Budapest csak jobban járhat annál a teljesen béna és politikailag életképtelen Karácsony Gergely-féle városvezetésnél, ahol egyszerűen látjuk, itt élünk, ebben a városban, hogy mi történik, és mi az, ami nem történik évek óta”.