Botrány: kiderült, hogy több tízmilliós támogatást kapott Novák Katalin alapítványa

A Novák Katalin köztársasági elnök által alapított Családpárti Alapítvány decemberben nettó 20 millió forint támogatást kapott a Szerencsejáték Zrt.-től - derült ki a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. honlapján közzétett szerződésből, amely a legnagyobb összegű támogatás volt az állami lottócégtől.

A Családpárti Alapítvány a hagyományos családmodell népszerűsítését tűzte ki célul, ösztönözve a házasságkötést, népszerűsítve a családi értékeket, és támogatva a gyereknevelést. Az alapítvány továbbá foglalkozik a konzervatív női vezetők összefogásával, tehetségek gondozásával, valamint Magyarország szépségeinek bemutatásával.

Novák Katalin köztársasági elnök bízik abban, hogy az alapítvány a jövőben még többet segíthet majd a családoknak és tehetséges fiataloknak. A Sándor-palota kommunikációs igazgatósága elmondta, hogy az alapítvány működtetéséhez változatos forrásokat vesznek majd igénybe, beleértve az alapítványhoz csatlakozók vagyonrendelését, magánszemélyek és jogi személyek támogatását, valamint pályázati forrásokat.

A második legnagyobb támogatást, nettó 13,5 millió forinttal, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kapta, míg a Fejlődő Városi Közösségekért Alapítvány, amely fideszes kötődésű, 8 millió forint támogatásban részesült. A világbajnok vitorlázó, Érdi Mária által támogatott Érdi Sailing Kft. 5 millió forint+áfa támogatást kapott egy szponzorálási szerződés keretében.