Egyszerűen ellopta az ingatlanmaffia a pár gödöllői házát, a banda strómanjának a holtteste egy kútból került elő

## Amerikában élő magyar párnak ellopták Gödöllői otthonát

Egy amerikai életet élő magyar házaspár számára rémálommá vált az otthonuk elvesztése Magyarországon, miután egy ingatlanos csalók révén elveszítették Gödöllői házukat. Az ügy érdekessége, hogy az ingatlan közel kétszáz éve a családjuk birtokában volt, mígnem a csalók egy hamis meghatalmazással egyszerűen átírták a tulajdonjogot a nevükre a földhivatalban. Az ügy kirobbanásánál ügyvédek és végrehajtók is gyanúba keveredtek.

A Blikk információi szerint a bűnbanda strómanjának holtteste egy kútból került elő, míg a házaspár most a saját otthonukért folytatott harcot.

A házaspár több évtizede él Amerikában, terveik szerint a nyugdíjas éveiket Magyarországon töltötték volna. A nő gödöllői otthona több mint 120 millió forintot ér, és családjuk birtokában volt már majdnem két évszázada.

A tragédia április 17-én kezdődött, amikor a házaspár által megbízott szomszéd észlelte, hogy az ingatlan előtt megjelent egy autó, és ismeretlenek azt állították, hogy ők az új tulajdonosok. A helyszínre érkező rendőrök szembesültek a tönkrement zárakkal és betört ablakokkal, miközben a földhivatalból érkezett dokumentum szerint az ingatlant már másnak adták el.

"A dokumentumból értesültünk arról, hogy egy ismeretlen nő megvette az ingatlanomat egy hónappal korábban, március 17-én. Így derült ki, hogy ellopták a házunkat" - mondta Krisztina a Blikknek.

Az ügy pikantériája, hogy a rendőrség már korábban nyomozást folytatott egy ingatlanos bűnbanda ellen, akik hamis dokumentumokkal jutottak hozzá budapesti és Balaton-parti ingatlanokhoz. Az egyik ilyen ügyben a banda egy 69 éves strómanját megfojtotta, majd holttestét egy kútba rejtették.

Krisztináék még további részleteket tudtak meg az ügyről, miszerint a csalók egy korrupt ügyvéd segítségével hamis meghatalmazást és adásvételi szerződést készítettek, és ezzel vitték végbe az ingatlanátírást a földhivatalban.

Jelenleg a házaspár polgári peres eljárást indított az ügyben, hogy visszaszerezzék az otthonukat, de az ügy bonyolultsága és a csalások sokszínűsége miatt a küzdelem hosszadalmas és nehézkes.