Egy szemtanú jelentkezett a hatóságnál hogy vallomást tegyen Magyar Péterrel kapcsolatban

Szemtanú szerint Magyar Péter a szórakozóhelyi balhé után a Dunába dobott egy mobiltelefont

Érdekes fordulatot vett Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke péntek hajnali incidense. Egy szemtanú szerint a politikus a balhét követően a Dunába dobott egy mobiltelefont. Az esetet a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Az Eset Részletei

Péntek hajnalban biztonsági őrök távolították el Magyar Pétert egy ismert belvárosi szórakozóhelyről. Az incidenst követően egy szemtanú jelentkezett a hatóságnál, és elmondta, hogy látta, amint Magyar Péter a rakpart lépcsőjéről egy mobiltelefont a Dunába dobott. A szemtanú beszámolója szerint Magyar bizonytalan léptekkel közlekedett, majd zsebéből kivette a telefont, és egy laza mozdulattal bedobta a vízbe.

Nem tudni, hogy pontosan milyen készülékről volt szó, de a Mandiner szerint valószínűsíthető, hogy az a telefon lehetett, amivel Magyar Pétert levideózták, ami az incidens kiindulópontja volt. - számolt be róla a nepszava


Rendőrségi Eljárás

A rendőrség garázdaság és rongálás gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és a helyszínre is kiszálltak a történtek után. Magyar Péter egy Facebook-bejegyzésben reagált az eseményekre, ahol elmondta, hogy folyamatosan követte egy férfi, aki csapdába akarta csalni. Állítása szerint a férfi a pulthoz állt, onnan kezdte el őt kamerázni, és mindent megtett annak érdekében, hogy balhé legyen, ami végül sikerült is. Magyar Péter hangsúlyozta, hogy semmi sem igaz a kormányzati propaganda állításaiból, és zaklatás sem történt.

A politikus bejegyzésében bocsánatot kért mindenkitől, akit a történtekkel megbántott. (A teljes poszt szövegét bemásoltuk a cikk alá)

A További Vizsgálatok

A rendőrség jelenleg is vizsgálja az esetet, és a nyomozás során tisztázni kívánják, mi történt pontosan a szórakozóhelyen és annak környékén. Az eset további fejleményeiről később adnak tájékoztatást.

Magyar Péter posztjának szövege:

Sokat beszéltem arról, hogy a gyűlöletre csak a szeretet lehet az egyetlen igaz válasz.
Sokan kértétek hogy menjek el pihenni. Igazatok volt. De lehet, hogy ez Magyarországon mostanában nem fog menni.
Tegnap este több tucat fiatal társaságában jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes, fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket. Ez a férfi már a korábbi estéken is követett minket. Egy célja volt, hogy csapdába csaljon. Külön hangsúlyozta, hogy ő lesz az, aki engem tönkre fog tenni.

Nem tudom, mi az oka annak, hogy Magyarországon irritál valakiket, hogy több tucat fiatallal együtt táncolunk és selfizünk. A fiatalok a pultnál sorban rendelték az italokat, engem is meghívtak néhányra. Aztán váratlan dolog történt.

A provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott. Aztán közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt.

Hiába kértük, hogy hagyja abba és a telefonjából törölje azokat a felvételeket, amiknek az elkészítéséhez sok fiatal nem járult hozzá, vagy legalább hagyja abba a filmezést.

Miután a családomat és a gyerekeimet is a szájára vette, kikaptam a kezéből a telefont, aminek fizikai fenyegetés lett a következménye. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem szórakozókat.

Több mint 30 percig követett az utcán, fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni hogy nagyobb baj történjen. Ezúton is köszönöm a fiataloknak, hogy velem voltak.

Amit a kormánypropaganda állít az esetről, abból egy szó sem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek. Az egész esetről rendelkezésünkre állnak a videofelvételek. Minden olyan sajtóorgánummal szemben eljárást indítunk, akik a tényeket szándékosan elferdítik.

Az elmúlt hónapokban nem csak a barátaimmal, a szeretteimmel, a volt feleségemmel, de a gyerekeimmel való kapcsolatomat is igyekezett tönkretenni a propaganda és provokátorok hada.

Lelkileg borzasztó megterhelő heteken vagyok túl. Ember vagyok, hibáztam.
Mindenkitől elnézést kérek, akit a történtekkel megbántottam.