Deutsch Tamás rendkívüli ülés összehívását kéri egy nyilatkozat miatt - vizsgálatot követel

Deutsch Tamás rendkívüli ülés összehívását kéri a Momentum politikusa nyilatkozata miatt

A politikai színtér feszültségei ismét felszínre törtek, miután Deutsch Tamás, a Fidesz Európai Parlamenti Képviselőcsoportjának vezetője rendkívüli ülés összehívását kérte Donáth Anna, a Momentum egyik politikusának egy nemrégiben tett nyilatkozata miatt.

Hajnal Miklós országgyűlési képviselő, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja az ATV-ben elhangzott nyilatkozatában olyan tevékenységekre utalt, melyeket Donáth Anna és Cseh Katalin, az EP-képviselők az elmúlt években végzett az Európai Parlamentben. Hajnal példaként említette az őket foglalkoztató jogállamisági és kötelezettségszegési eljárásokat, melyeket korábban nem tartottak elképzelhetőnek.

Deutsch Tamás azonnal reagált a nyilatkozatra, mely szerint a Momentum EP-képviselői esküjüket megszegve és választóikat elárulva Magyarország ellen áskálódtak, s ezzel súlyos károkat okoztak a magyar emberek millióinak. Az ügy súlyossága miatt Deutsch kéri a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy kezdeményezze az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottsága rendkívüli ülésének összehívását annak érdekében, hogy vizsgálják meg a Momentum EP-képviselőinek Magyarországgal szembeni tevékenységét.

Donáth Anna viszont a Facebook-oldalán reagált Deutsch Tamás kezdeményezésére, melyben nyílt megfélemlítésnek minősítette a Fidesz lépését. Szerinte ez a lépés demagógia, hazugság és paranoia. Hangsúlyozta, hogy a képviselők feladata az EP-ben a magyar emberek érdekeinek védelme és az uniós pénzek felügyelete, amihez jogukban áll nyomást gyakorolni a kormányra különféle ügyekben.

Az események ismét a politikai pártok közötti feszültséget mutatják, mely az uniós és hazai politikai kérdések körül kialakult viták miatt tovább fokozódhat a következő időszakban.